Giccs-e a Gucci?

Bárki megmondhatja, aki megtekinti a Ridley Scott-féle Gucci-házat a moziban, Dunaszerdahelyen a januári nyitás óta ezekben a napokban is vetítik.

Scottnak tavaly két filmjét is bemutatták, melynek Adam Driver volt az egyik főszereplője, a másik Az utolsó párbaj c. királydráma, és tulajdonképpen A Gucci-ház ugyancsak besorolható ebbe a kategóriába.

Egy dinasztia hosszú évtizedes történetéből ragad ki egy epizódot, Maurizio Gucci 95-ös meggyilkolásának körülményeit, és mutatja be abban a csillogó, puccos miliőben, amiben ez a név mára tulajdonképpen 100 éve oldódik.

Maurizio (a filmben Adam Driver alakításában) az unokája a cégalapító Guccio Guccinak, és az unokaöccse Aldo Guccinak (Al Pacino), aki három évtizeden keresztül vezette a céget. Megoszlik a kritikusok véleménye arról, mennyire sikerült rendet teremtenie a családi divatbirodalom káoszában Ridley Scottnak, a Gucci-örökösök mindenesetre dünnyögtek egy sort amiatt, ahogy családtagjaikat ábrázolták, illetve a film főhősét, Patrizia Reggianit (Lady Gaga), Maurizio exfeleségét, aki megölte őt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább