Organika Handmade | Havi kreatív

A felvidéki Organika Handmade csapatát egy nagyszerű pár alkotja, akik célul tűzték ki maguk elé a természetes kozmetikumok jótékony hatásainak népszerűsítését. Amellett, hogy aktív használói is saját termékeiknek, immáron értékesítéssel is foglalkoznak, aminek sikereit mi más mutatná jobban, mint a különféle helyi piacokon való lelkes részvétel, valamint az egyre gyarapodó lelkes vevői körük. E havi ankétunkban ők válaszolnak nekünk.

Miért kezdtetek el organikus termékekkel foglalkozni?

Azért kezdtünk el foglalkozni természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok gyártásával, mert tudatos fiatalokként már több éve mi is hasonló termékeket használunk. Így saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy óriási különbség van egy natúrkozmetikai, illetve egy olyan termék között, ami tele van mindenféle szintetikus anyagokkal. Eleinte még csak szűk családi, baráti körben és ismerősökön teszteltük termékeinket. A sok jó visszajelzés alapján úgy döntöttünk, hogy elindítjuk vállalkozásunkat, organiKA handmade néven. Jelenleg egy kisebb műhellyel büszkélkedhetünk, ahol készülnek a termékek. Rengeteg kutatás és kísérletezés által sikerült kidolgozni saját receptúránkat és a gyártási folyamatokat az egyes termékekre. Az elején még nem tudtuk, mibe vágunk bele, voltak/vannak és nyilván lesznek is nehézségek, mint ahogy az összes vállalkozásban, de ma sem cselekednénk másképp, és bármikor újra belevágnánk ebbe.

Organika Handmade,Havi kreatív

Mik a kedvenc alapanyagaitok, és főleg milyen eljárásokkal dolgoztok?

Elsősorban kedvenceket elég nehéz választani, de biztosra mondhatjuk, hogy a leginkább kedvelt alapanyagunk a shea-vaj, kakaóvaj, illetve igazából az összes növényi zsír és olaj, amelyeknek kiváló tápláló hatásuk van a bőrre. Termékeink 100%-os illóolajokkal készülnek, növényi porok, kozmetikai agyagok hozzáadásával. A szappanok hideg eljárással készülnek, ami annyit jelent, hogy az elszappanosítási folyamat kb. 40 fokon megy végbe és ahhoz, hogy biztonságosan használni tudjuk őket, minimálisan 4 hetet kell várni. Igen, ez egy kicsit időigényesebb folyamat, de megéri várni a késztermékre.

Mik az általános kritériumai ezeknek a termékeknek?

Termékeink, az ajakbalzsamok kivételével, megfelelőek vegánok számára is, azaz kizárólag növényi eredetű alapanyagokból készülnek.  Ahogy említettük, az ajakbalzsam az egyetlen, ami nem vegán, ugyanis méhviaszt tartalmaz, ami nem mellesleg szintén egy természetes alapanyag és rengeteg szuper tulajdonsága van. Mindenképp tervezünk készíteni egy vegán ajakbalzsamot is, tehát a jövőben ez lehet akár az egyik újabb termékünk. 🙂 Igyekszünk környezettudatos csomagolást is biztosítani vevőinknek, előnyben részesítjük a papírcsomagolást, illetve az újratölthető tégelyeket, például üvegből vagy alumíniumból. Fontos számunkra a környezettudatosság, így igyekszünk kis lépésekkel hozzájárulni a környezetvédelemhez.

Organika Handmade,Havi kreatív

Milyen termékeket használtok Ti is a mindennapokban?

Igazából szinte mindent, ami kapható a kínálatunkban, sőt, ezen kívül, amit tudunk, azt el is készítünk magunknak, ilyen például a házi készítésű fogkrém, különböző haj és testápoló termékek. Elsősorban azáltal, hogy ezeket mi készítjük, így biztosan tudjuk, hogy mit is tartalmaz az adott termék, és nem utolsó sorban kedvünkre variálhatunk és olyat hozunk létre, amilyet csak szeretnénk.

Melyek most a legnépszerűbbek?

Ez igazából attól függ, hogy milyen évszak van. Ugyanis télen egyértelműen nagyobb igény van a fürdősóra, illetve a fürdőbombára, nyáron például a krémdezodorok nagyon kedveltek, az ajakbalzsamok pedig az eddigi tapasztalataink alapján az egész évben nagyon kelendőek. Mivel az első termékeink a szappanok voltak, így tehát ezek is nagy kedvenceik kedves vevőinknek.

Organika Handmade,Havi kreatív

Mik a számotokra legfontosabb vevői visszajelzések?

Örömmel fogadjuk az elégedett vásárlói visszajelzéseket, de emellett természetesen az építő kritikát is megfontoljuk, hiszen abból tud fejlődni egy vállalkozás.  A visszajelzések segítenek termékeink esetleges további fejlesztésében, ugyanis azt szeretnénk, hogy termékeink a lehető legminőségibbek legyenek.

Hol érhetünk el Titeket?

Szinte már bárki megtalálhat minket a közösségi média oldalain, mint például a Facebook, az Instagram, vagy pedig az internetes webshopunkon. Személyesen pedig különféle kézműves piacokon, illetve rendezvényeken találkozhatnak velünk, amiről folyamatosan tájékoztatjuk vevőinket a fent említett oldalainkon.

Facebook / Instagram: Organika_handmade
Web: www.organikahandmade.com 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább