Engedjünk meg 2 perc fesztivált, aztán úgyis kezdődik az iskola…! | Bia bekérdez

Tudom, tudom, azt ígértem, hogy a suliról fogunk beszélni, de mégiscsak nyár van. Sokkal fontosabb, hogy összeszedjünk jó tippeket a fesztiválokhoz, minthogy arról beszéljünk, miért ad egy tanár házi feladatot a nyárra… Ígérem, hogy erről is beszélünk majd, de most itt az idő, FESZTIVÁLRA FEEEL! Ha már a hasznos tippeknél járunk, éppen eszembe jutott 2 dolog is. Partimamis gondolatnak fog tűnni, de nem hülyeség, ha az ember tudja, melyik sátorhoz kell menni, ha baj van. Hiába van nálunk telefon, ha nincs térerő, na ezért jó tudni, hogy merre van az elsősegélynyújtó sátor. A másik dolog pedig a szemeteszsák. Szemetelni bunkóság és pont. Mindennek megvan a helye, a sörnek a hűtőben, a szemétnek pedig a kukában (jobbik esetben szelektálva, de lehet, kicsit sokat akarok…).

Bodor Júlia és Bíró Dávid válaszolt a fesztiválokat illető kérdéseimre. Dávid az Anima zenekar dobosa és a dunaszerdahelyi Rockfeszt főszervezője. Julcsi pedig Budapesten él és a Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakon tanul.

Szerinted mik a leghasznosabb tippek egy fesztiválhoz?


B.D.: Hagyjuk kint a világ zaját és élvezzük az adott fesztivál, vigyázzunk magunkra és társainkra, és érezzük magunkat lehető legjobban. Bár nem szeretném az alkohol fogyasztást reklámozni, de a becsempészett olcsó meleg sör nem biztos, hogy a legjobb ötlet, főleg, ha a bárnál frissen hideg csapoltat kapsz.
B.J.: Mindig legyen nálad víz, vagy kulacs, inni kell és nem csak alkoholt!!! Hordozható töltő a legjobb találmány ilyenkor a világon

Mi a helyzet a sátorozással?


B.D.: Sátorozás legfontosabb kiegészítője egy jó sátor, ami nem fog szétpotyogni az első 5percben. Ajánlott egy jó vastag felfújható fekvő alkalmatosság is, ha jól ki akarjuk pihenni az adott esti koncert fáradtságait, bár valakinek a sátor mellett is sikerül ezt megoldania.
B.J.: Ha sátrazol, akkor egy lakat a sátorra, valami kis pléd vagy a sátor alá, vagy a sátor elé, hogy legyen hely hova kiülni, papucsot vinni fürdeni/mosdóba menni, nagyon undik a közös helyiségek.

Mit ne csinálj egy fesztiválon?


B.D.: szerintem nagyon fontos a mértékletesség, bár a hangulat az legyen határtalan! Felesleges az a bizonyos „na még egyet” hisz holnap is van nap????
B.J.: Ne hidd azt, hogy ez a kibaszott Fashion Week, ide mindenki bulizni megy nem divatbemutatózni. Másoktól ne fogadj el piát nagyon, vagy ha mégis, akkor csak úgy, ha előtted öntik ki. Szerintem az értékeidet ne nagyon mondogasd és azt sem, hogy mennyi pénzed van…

Te milyen fesztiválra készülsz és melyik programokat várod a legjobban?


B.D.: Én eléggé elfogult vagyok, mert én a Rockfesztet várom a legjobban. Már 16 éve színesítjük Felvidék, illetve Csallóköz zenei fesztiváljainak palettáját. A hozzánk érkező vendégek számára próbáljuk megteremteni a felhőtlen szórakozást. Én személy szerint az összes koncertet várom, mert egytől egyig kivételes zenészek lesznek a színpadon. Vannak zenekarok, akiket akár már TV-ből is láthattatok, ilyen a Fatal Error, Nova Prospect vagy épp a helyi Phoenix Rt. De akár a The Butchers vagy az Anima és szerintem nem kell bemutatni az Alvin és a Mókusokat. Idén először egy olyan zenekar is tiszteletét teszi, aki folyamatosan a nemzetközi nagyszínpadokat ostromolja, ők az Ektomorf zenekar. Szombati levezetésképpen pedig egy jó kis Abszurd Partyval zárunk.
B.J.: Művészetek Völgye – július 25 – nagyon sok verssel, színházzal kapcsolatos program lesz, azokat várom nagyon, a pandóra projekt, mordái, kacaj koncerteket, meg az MCC Feszt Esztergomban július 28-30, itt a Blahalouisiana, Margaret Island, Dzsúdló, Parno Graszt koncerteket várom és nagyon sok érdekes beszélgetés lesz, nem tudok egyet kiemelni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább