WandArt Design | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/08. számában.

Azt gondolnánk, hogy egy egyszerű használati tárgy nem bírhat nagy művészi értékkel, kivéve persze azok az alkotások, melyek egy iparművész kezei által születtek. Wanda bebizonyította, hogy igenis lehet olyan műalkotásnak is beillő dolgokat készíteni otthon is, melyeket eddig csak a galériákban, múzeumokban láttunk. E havi számunkban Márk-Cservölgyi Vanda válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol kézművességgel, ezen belül is a gyantával?

Már egészen kicsi korom óta vonzott a művészetek világa, iskolai rajzversenyekre jártam, és mindig jó volt kézügyességem, festményeket is festettem. A gyantával 2021. márciusában ismerkedtem meg.

Hol, illetve kitől tanultad a használatát?

A férjem kezdett el fával és epoxy gyantával foglalkozni, mintegy hobbiként, így először tőle hallottam róla, mi is ez az anyag. Utána Budapesten részt vettem egy egynapos epoxy gyanta workshopon, ahol további információkat tudtam meg, hogyan is működik, miket kell figyelembe venni, milyen alapanyagok és színezőanyagok léteznek. Aztán az Instagram volt a legnagyobb segítőm, sokat inspirálódtam az ott feltöltött videókból.

Havi kreatív,Wandart,WandArt Design

Milyen technikákkal, egyéb anyagokkal dolgozol még és miket készítesz a legszívesebben?

Vannak különböző öntési módok, technikák, amiket mind gyakorlással lehet elsajátítani, lehet követni a legújabb trendeket, de itt a hangsúly az egyediségen van! Minden egyes darab egyedi és minden alkotónak megvan a maga stílusa. A gyantán kívül használok még fóliapelyhet, egyéb csillogó díszítő elemeket, amik még jobban feldobják az elkészült művet. Legszívesebben ékszertartókat és emeletes kínáló tálakat készítek.

Mi volt az eddigi legkülönlegesebb, legizgalmasabb megrendelésed?

Mostanában elkezdtem még egyedibbé tenni a termékeket, például egyedi felirattal látom el őket. Szülőköszöntő ajándékokat, nászajándékokat, névvel ellátott ültetőkártyákat, pohárlátéteket, köszönőajándékokat készítek. Ezek mind nagyon különlegesek.

A legizgalmasabb megrendeléseim pedig azok, amikor kapok egy fotót egy faliképről, konyháról, kanapéról, vagy akár egy hangulatról, érzésről és ennek alapján vetem be a kreativitásomat és találom ki, milyen színű, mintájú, hangulatú legyen az adott termék.

Melyek a legkedvesebb vásárlói visszajelzéseid?

Szerencsére sok megrendelőmtől kapok pozitív visszajelzést. Leírják, mennyire tetszett az általam készített termék, ajándék, köszönik szépen a munkámat és hogy biztos fognak még rendelni tőlem és másoknak is ajánlják. Ez engem mindig jóérzésekkel tölt el, mert így tudom, hogy jó az, amit csinálok, jó úton haladok és ezzel örömöt szerezhetek másoknak is.

Havi kreatív,Wandart,WandArt Design

Változtatott valamit a helyzeteden a covid és a háborús körülmények okozta társadalmi és gazdasági szituáció?

A covid nem, mivel éppen a covid közepén kezdtem el ezzel foglalkozni. Talán a háborús helyzet miatt az embereknek jobban meg kell gondolni, mire is költik a pénzüket. Mindennek az ára megy feljebb és ki tudja, mi lesz még, ha sokáig elhúzódik ez a háború.

Mik a jövőbeni terveid, milyen újításokkal készülsz a közeljövőben?

Nagyon sok tervem van, az epoxy gyanta határtalan lehetőségeket kínál. Újdonságként tervezek dohányzóasztalt leönteni epoxy gyantával és több részből álló epoxys festményeket is készítenék.

Mit üzensz a fiatal vállalkozóknak?

A fiatal vállalkozóknak azt üzenem, hogy próbáljanak minél egyedibb dolgot kitalálni, készíteni és próbáljanak mindig tisztában lenni a lehetőségeikkel, a konkurenciával, az igényekkel. Szeressék azt, amibe belefogtak. Mindig legyenek terveik a jövőre nézve.

Hol érhetünk el, ha mi is rendelni szeretnénk?

A Facebook-oldalam neve WandArt Design, itt bárki láthatja, miket készítettem eddig és bárki tud nekem üzenetet küldeni, ha érdeklődni, vagy rendelni szeretne. Instagram-oldalam neve pedig wandart_design. Mindenkit várok szeretettel az oldalaimon!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább