Siker volt a „Felvidéki magyar rockzenei fesztivál megrendezése” című projekt – projektzáró sajtótájékoztató

2022. szeptember 7-én projektzáró sajtótájékoztatót tartott a Magyar Zenészek Szövetsége FaRaBe, amelyen kiértékelték a felvidéki magyarság kulturális életének egyik legjelentősebb s évente megrendezésre kerülő rockzenei rendezvényét, a Rockfeszt fesztivált, amelynek megvalósulása részben a „Felvidéki magyar rockzenei fesztivál megrendezése” című pályázatnak volt köszönhető. A “Felvidéki magyar rockzenei fesztivál megrendezése” című pályázat a Nemzeti Újrakezdés Program II. (2022.) pályázati kiírásban került benyújtásra és azt Magyarország Kormánya 300 000 forinttal támogatta meg.

A projektzáró sajtótájékoztatón megjelent érdeklődők előtt Bíró Dávid beszámolt a nevezett projekt sikeres megvalósításáról, a fellépő zenekarokról, amelyek közt kiemelkedett a feltörekvő BadaBing zenekar. A BadaBing zenéje és dalszövege hozzájárult a magyar közösségi összetartozás erősítéséhez a magyar zene által. A 2 napos fesztivál lehetőséget teremtett a közönség számára a zenei és kulturális hagyományok megismertetésére, valamint azok továbbörökítésére is a gyermekek körében (a közönség egy része kisgyerekkel érkezett).

Bíró Dávid köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a pályázatuk pozitív elbírálásáért. A Magyar Zenészek Szövetsége FaRaBe hangsúlyozta, hogy az egyik legnagyobb felvidéki magyar rockzenei fesztivál 2023-ban folytatódik a 17. évaddal.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább