Hősökké váltak – 20 éves a HaddelHadd, és ezt alaposan meg is ünneplik!

Pénteken este a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club ad otthont az idén 20 éves zenekar Hősök vagyunk c., szeptember végén megjelent lemeze keresztelőjének, majd egy iszonyatosan nagy bulinak a jubiláló, az eltelt két évtized alatt sokat megélt együttessel. Másnap, azaz szombaton a Rock Coffee 79-ben dedikálják is az albumot, illetve aki elmegy, az megtuhat ezt-azt a lemezen szereplő dalokról.

A 15 éves évforduló idején készítettünk interjút Antal Tamással, a zenekar vezetőjével:
Mindannyian egy kicsit őrültek vagyunk

A HaddelHadd 20 év alatt többször is átalakult, ugyanakkor Bíró Gábor basszusgitáros-énekes, Antal Tamás billentyűs-énekes és Kántor Tibor, azaz Tota, a dobos a kezdetektől építette a zenekart. A gitáros posztján Drahos Tiborral kezdett a zenekar, őt 2008-ban váltotta Rabay Róbert, akivel a debütáló, …nézz magadba c. nagylemezüket kiadták 2015-ben. Rabay Róbert viszont a lemez kiadása után távozott is, a helyére pedig Sipos Tibor, azaz Sipi érkezett, aki máig ott maradt.

2019-ben következett be a banda életében az a tragikus esemény, ami kis híján véget is vetett a történetüknek. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bíró Gábor.

Ezt követően a banda talpraállását egyfajta családon belüli fiatalítás segítette, csatlakozott ugyanis hozzájuk Antal András, Antal Tamás fia, akit a Bada Bing együttesből ismerhetünk, valamint Bíró Szabolcs, akit pedig a Csak Van-ból (nem mellesleg íróként is, és nem utolsó sorban érdemes tudni, hogy Bíró Gábor a nagybátyja volt). 2022-re, az együttes fennállásának 20. évfordulójára pedig eljutottak az újabb lemezig.

„Ebben a felállásban ez a banda első albuma: igazi időutazás a 70-es, 80-as évek klasszikus hard rock világába, mai zsíros, dögös hangzással” – közölte az albummal kapcsolatban Bíró Szabolcs.

A lemez teljesen ingyen elérhető bárki számára: koncerteken ingyen osztogatják, mindenki más pedig az antaltamas62@gmail.com címen tudja megrendelni, jelenleg cédén vagy limitált példányszámban magnókazettán, néhány hónap múlva pedig érkezik 200 példányban vinylen is.

A lemezborítót Várai Artúr képregényrajzoló grafikusművész készítette, a booklethez FujiPeti fotózta a zenekart, magát a hanganyagot pedig Galántán vették fel, a Gila Recording Studios-ban.

Az album egyébként teljes egészében meghallgatható a főbb zenei streaming oldalakon, mint a YouTube, Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább