Juhász Márta Jewelry | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/10. számában.

Meghökkentő egyszerűség jellemzi Juhász Márta ékszereit, ami első ránézésre talán inkább elbizonytalanít, valahol mélyen viszont mégis egy olyan erős ősigényt piszkál fel bennünk, ami miatt azt érezzük: nekem is kell egy! E havi kreatív rovatunkban Juhász Márta ékszerkészítő válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol kézművességgel, ezen belül is ékszerekkel?

Már gyerekkorom óta az volt a vágyam, hogy kézművességgel – ékszerkészítéssel foglalkozzam. Persze gyerekként csak a különböző technika varázsolt el, majd fokozatosan fedeztem fel, hogy az ékszer lehet ugyanolyan kifejezőeszköz, mint bármely más művészeti ág.

Mi a kedvenc technikád, illetve anyagod, amivel dolgozol?

Legkedvesebb alapanyag számomra a fém, de nemcsak a tökéletes tulajdonságú nemesfémekre gondolok. Dolgozom alumíniummal es nemesacéllal is. Az aranyművesség magába ölel nagyon sok technikát, ezek egymást kiegészítve vezetnek el a kész ékszerhez. Én nagyon szeretem az egész folyamatot.

Örömmel tölt el már csak leülni az asztalomhoz, a szeretett szerszámaim közé is.

Javi kreatív,Juhász Márta Jewelry,Ékszer

Mi jellemzi leginkább a stílusodat és mi inspirál?

A legnagyobb inspiráció a körülöttem lévő világ.

Keresem a szépet az egyszerű dolgokban. Szeretek kiragadni apró mozzanatokat a mindennapokból és ékszerbe formálva maradandóvá tenni egy-egy pillanatot. Az ékszereim letisztultak, minimalisztikusak. Mindegyiket kézzel formázom, ezért minden darab egyedi.

Melyek a legkedvesebb vásárlói visszajelzéseid?

Sok vásárlóm válik végül kedves ismerőssé. Nekem nagyon fontos, hogy az ékszereimet a vásárlóim viseljék, hogy úgymond folytassák a történetüket. Ezért minden ilyen visszajelzés örömmel tölt el.

Változtatott valamit a helyzeteden a covid és a háborús körülmények okozta társadalmi és gazdasági szituáció?

Mint sokan mások, én is nehezebben éltem meg az utolsó két évet. Az első ezüstből készült kollekcióm 2020 tavaszán lett kész. Nem volt a legjobb időpont, mégis úgy gondolom, hogy minden nehézség ellenére sikerült eljutnom a vásárlókhoz. Ebben sokat segített a hihetetlen összefogás, amit a szlovákiai dizájnerek, dizájnerüzletek és rendezvényszervezők tanúsítottak.

Igyekeztünk kölcsönösen támogatni egymást, és kihasználva a közösségi médiát elmagyarázni a vevőknek, miért érdemes a lokális dizájnereket választaniuk.

Javi kreatív,Juhász Márta Jewelry,Ékszer

Mik a jövőbeni terveid, milyen újításokkal készülsz a közeljövőben?

Nagyon sokat kell még tanulnom és gyakorolnom, erre mindenképp szeretnék sok időt szakítani.

Lassan készül egy új kollekcióm, alakul az új műhelyem. 2022 számomra egy szélsebes körhinta, év végén majd ki kell szállnom és kicsit megpróbálni lassítani. 🙂

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen csodás gyűrűt szeretnénk?

Legaktívabb az Instagramon vagyok @juhaszmartajewelry néven, itt mindig megtálaljatok a legaktuálisabb információkat is, pl. hogy melyik dizájnvásáron találkozhatunk legközelebb. Az ékszereimet pedig megtaláljátok Pozsonyban a Slávica, Drobne, Nosene és Place dizájnerüzletekben, Prágában pedig a Debut Gallery-ben és a Parazitban keressétek.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább