A sziget szellemei – Lélekbúvárkodás az Isten háta mögött | Cinemax

Martin McDonagh rendkívüli tehetséggel vési le az emberek közti konfliktusokról a sallangot, a mázt, ami elmaszatolja annak tényét, hogy azok többsége értelmetlen és abszurd. Úgy tűnik, Tarantino és a Coen-testvérek ír gyökerű ötvözete A sziget szellemivel ért fel e tekintetben a csúcsra.

A film egy Írországtól nyugatra lévő elzárt szigeten játszódik, ahol újra egymásnak ereszti az Erőszakik (In Bruges) két főhősét alakító Brendan Gleesont és Colin Farrellt, mégpedig egy óvodás szintűnek tűnő konfliktus két feleként. Az intellektuálisabb Colm és az egyszerűbb Pádraic összeveszése viszont éppoly érthetetlen, mint a barátságuk. A konfliktust McDonagh a tőle megszokott nyers, helyenként abszurd párbeszédekkel és baljós cselekményszövéssel színezi, miközben a háttérben zajló polgárháborúval társadalmi szintű értelmezést is kölcsönöz neki.

Martin McDonagh,A sziget szellemei,Film,mozi,Program,DunaszerdahelyA SZIGET SZELLEMEI

R.: Martin McDonagh
Fsz.: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kery Condon, Barry Keoghan, Gary Lydon, Pat Shortt, Sheila Flitton, Aaron Monaghan, David Pearse.

IMDb: 7,8
Metascore: 8,7
Rotten Tomatoes: 97%

Amikor McDonagh alaposan jár el, ott mindig van súlya, és mindig van szíve a történéseknek, a drámának, a fenyegetésnek, a vérnek, a halálnak, egyszersmind groteszk helyzeteket teremt, hogy a néző ne tudja, sírjon, vagy nevessen. Mindig bevonja, sose hagyja magára a nézőt, és egyszer sem kapirgálja csupán a felszínt, mélyre megy és nem hagy nyugodni.

A film három fontos Golden Globe-díja és kilenc Oscar-jelölése alapján értelemszerűen most is ezt várjuk.

Vetítik a szlovákiai mozikban február 2-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább