Kopogás a kunyhóban – Küszöbön a világvége | Cinemax

M. Night Shyamalan filmjeinek előzetesei előszeretettel jelentik be hamar, hogy amit épp nézünk, az M. Night Shyamalan filmje. Csakhogy ettől az esetek nagy részében forgathatjuk a szemünket, mivel a helyenként bravúrokra képes rendező számos olyan filmet készített, amely végül hatalmasat taknyolt. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az előzetesben egy rejtélyekkel kecsegtető, misztikus alapsztorit kapunk, és kíváncsian fogjuk várni, hogy mi sül ki belőle.

Nos, ez esetben ez az alaptörténet arról szól, hogy egy melegpár az örökbefogadott kislányával egy erdei kunyhóba megy kirándulni, ahol viszont fura betolakodók törnek rájuk (az isteni Dave Bautistával az élen), akik elárulják, hogy azért jöttek, hogy meggátolják az apokalipszist, ehhez viszont a családnak fel kell áldoznia egy tagját.

Kopogás a kunyhoban,Film,Cinemax,Dunaszerdahely,mozi,program,M. Night Shyamalan,Dave bautistaKOPOGÁS A KUNYHÓBAN

R.: M. Night Shyamalan
Fsz.: Jonathan goff, ben Aldridge, Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn.

IMDb: 6,2
Metascore: 62
Rotten Tomatoes: 71%

Ez alapján kissé úgy tűnhet, hogy ez a film már az első előzetesénél elhasal, annyira bizarr, a második trailer viszont szépít – sűrít a cselekményen, és beemeli a sztoriba a másokkal szembeni toleranciát, mint egyfajta vezérfonalat. Kérdés viszont, hogy mit tud ezzel kezdeni, mivel úgy fest, Shyamalan megint ment egyfajta látomása után, ami lejön abból, hogy ismert, teljesen átírta a film alapjául szolgáló – egyébként sikeres – Cabin at the End of the World c. regény végkifejletét.

A kritikák mindenesetre Shyamalan jobb, noha nem a legjobb filmjei (Hatodik érzék, Jelek, A sebezhetetlen, Széttörve) közé sorolják a mostanit.

Vetítik február 2-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább