Nálatok mi maradt ki a kosárból? | Ankét

Jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a jelenlegi magas árak mellett fent szeretnénk tartani a korábbi életszínvonalunkat. De az árak emelkedése valahol azt is eredményezi, hogy jobban odafigyelünk a vásárlásainkra, kevésbé vagyunk pazarlóak, megnézzünk az akciókat. Mi az, ami nálatok a jelenlegi árak mellett a bevásárlásnál kikerült a kosaratokból, és változtattatok valamit a vásárlási szokásaitokon?


LOVAS KRISZTINA

(egészségügyi asszisztens, anyaságin lévő anyuka)


Jelenlegi árak mellett kevesebb húst eszünk , alig járunk henteshez. A vásárlási szokásaink ezenkívül megmaradtak, nagyjából kéthetente járunk bevásárolni, bespájzolunk mindent, amiből főzni tudok itthon. Kaját nem rendelünk, étterembe nagy ritkán megyünk. Talán még ez a legolcsóbb megoldás, de így is rengeteg pénz elmegy a főzésre. Nemrég kaptam kovászt, úgyhogy újra sütni fogom a kenyerünket és a jövőben pipiket is tervezünk. A tojás ára is már az egekben van.


BURJÁN EDIT

(ápolónő)


Sajnos figyelni kell az akciókra és az árakra, de mindig figyelek arra is, hogy olyan termék kerüljön a kosaramba, amit a család szívesen fogyaszt és a kedvence. Nincs értelme hazavinnem azt, ami némileg éppen olcsóbb, de nem fogy el, nem ízlik, és így kárba vész. Változtattam annyiban a szokásaimon, hogy a minőségre és a mennyiségre jobban odafigyelek. Tudatosan vásárlok. Soha nem időtöltés miatt járok az üzletekbe.


BUDAY EMŐKE

(anyaságin lévő anyuka)


Igazándiból nem nagyon változott nálunk e téren a helyzet. Anyagi kereteink még egyelőre megengedik, hogy ne kelljen az árcédulát néznem, meg aztán a zero waste életmódra való törekvés miatt nálunk nagyon minimális bevásárlások vannak – nálam pl. a fürdőben eddig is csak egy szappan meg egy sampon volt, és bambusz fogkefe, szóval nem változott a helyzet. Amin változtattam, az pedig már évekkel ezelőtt volt, mikor ugye a hulladékminimalizálás miatt elkezdtem redukálni a dolgokat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább