Essie kreatív | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/04. számában.

Több kézműves technikában is otthonosan mozog Kovács Eszter, az Essie kreatív megálmodója, végül az epoxy gyantánál állapodott meg. Imád a családjának is kézműves tárgyakat készíteni. E havi kreatív rovatunkban Kovács Eszter válaszolt nekünk.

Mikor fedezted fel először, hogy van kézügyességed?

Amióta az eszemet tudom, mindig valamivel foglalkoztam. A gyöngyözés volt az első nagy szerelem. Már kiskoromtól apró gyöngyöcskéket fűztem, ami addig nőtte ki magát, hogy a saját weboldalamon féldrágakövekből készült különböző egyedi készítésű ékszereket is meg lehetett találni. De más irányzatokat is kipróbáltam, mint például a patchwork, gyertyakészítés, dekupázs, drótozás, ikebanák és különféle dekorációs tárgyak készítése. Így jutottam el az üveggyantáig.

Mikor próbáltad ki az epoxy gyantát és miért pont ezzel az anyaggal dolgozol?

A covid időszak alatt találkoztam először az epoxiddal. Férjemmel hosszas utánjárás után megrendeltük az első flakon epoxidokat és első nekifutásunkból született egy 2,5 hosszú ebédlő asztal, amit a mai napig használunk. Aztán a neten nekiálltam böngészni, hogy mit lehet még epoxyból készíteni, és szebbnél szebb dolgokra bukkantam. Több mint egy éve tanulok az epoxiddal dolgozni. Állandóan új formákat, színeket, elemeket kombinálok, próbálom a különféle technikákat, végtelenek a variációk.

Essie kreatív,Kovács Eszter,Hobbi,Havi kreatív

Honnan merítesz inspirációt?

Ami az epoxidot illeti, sokszor a gyerekeim adják az ötleteket. Állandóan bombáznak különféle ötletekkel, így született meg például a világítós maci és a színes kulcstartók. Nagyon szeretem használni a szárított virágokat, kis növénykéket, kagylókat és gyöngyöket is. Sokszor nézegetem az internetet is, kinézek valamit, ami megtetszik és megpróbálom leutánozni. De a végeredmény mindig más lesz, olyan Essies. De olyan is már előfordult, hogy valaki konkrét elképzeléssel fordult hozzám.

Mi az a termék, amit a vásárlóid leginkább kedvelnek?

A kulcstartókat nagyon kedvelik. De sokan kértek tőlem például virágos rét mintájú pohár alátéteket vagy egyedi ékszereket. Ajtókopogtatók, ikebanák és egyéb dekorációk is mindig kelendőek.

Essie kreatív,Kovács Eszter,Hobbi,Havi kreatív

Mi az, amit Te szeretsz készíteni a legszívesebben?

Nincs kedvencem, mindent szeretek készíteni. Ha ez nem így lenne, nem készíteném.

A családodnak, gyermekeidnek is alkotsz? Ha igen, akkor főleg miket?

A gyerekeimnek, családnak is sokszor készítek egy-egy darabot. Ajándékozni valakinek személyre szabott dolgokat kifejezetten szeretek.

Hol találunk meg, ha mi is szeretnénk egy aranyos kulcstartót, vagy világítós mackót?

…és még sok mást is! 🙂 Jelenleg a Facebookon az „Essie kreatív” nevű csoportban lehet nézelődni, rendelni a termékeimből. Ha sikerül eljutnom egy-egy vásárra, akkor személyesen is meg lehet nézni a kiállított darabokat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább