Lassan jön a suli, készüljünk fel játékosan és stresszmentesen! | Gyereksarok

Fotók: Pixabay, ill. a szerző

Még bő két hét van az iskolakezdésig, a gyerekek pedig lassan búcsút vehetnek a kései lefekvéstől és a későn keléstől, no és persze a lazább napoktól, mert hamarosan újra kezdődik az iram, következnek az új feladatok, ismeretek, melyeket készséggé kell fejleszteniük. Jó már most újra elkezdeni az iskolai rutint, beállítani a lefekvés idejét és eleve úgy menni aludni, mintha másnap suli lenne.

Ne aggódj, ha az utóbbi másfél hónapban kicsit lazábbra vettétek a figurát, akkor sem késő most elkezdeni a gyakorlást. A napi ismétlések és rutin a feladatok nagy halmazában ugyan hiányozni fognak, de ahhoz, hogy gyorsabb iramban felkészüljetek, biztosan segítenek az alábbi tippek. Lássuk!

Gyereksarok,Gyerek1. Írjatok minden nap!

Nem kell regényt, elég egy-egy kisebb füzetnyi oldalt teleírni a napi élményekkel, ahol a nyári kalandokat részletezi. Ha befejezte, Te pedig leellenőrizted, akkor olvassa fel hangosan, s ha már nem akad el benne, mehettek is játszani – vagy irány a matek, ahogy gondoljátok. 🙂 A kisgyerek figyelmét nem tudod sokáig lekötni, légy vele türelmes, magyarázd el neki többször is, ha valamit nem ért.


Gyereksarok,Gyerek2. Olvassatok minden nap!

Olyan mesekönyvet, füzetet adj a kezébe, ami érdekli. Ha már a szabadidejét tanulással kell töltenie, akkor foglalkozzon olyasmivel, amit amúgy is szeret. Szülőként tudod, hogy mi a kedvenc mesekönyve, próbáljatok meg együtt olvasni belőle. Ez persze nem váltja ki az esti meseolvasást, mert az szent és sérthetetlen, csak annyit próbáljatok meg még elérni így a nyári szünet legvégén, hogy egyedül levenni a polcról egy könyvet már nem fura, hanem a napi rutin része.


Gyereksarok,Gyerek3. Számoljatok!

Nem szabad megfeledkezni a matekról sem. Ha az alapműveletek már mennek, akkor sem árt átismételni egy alsósnak, sőt, egy felsősnek sem az iskolában gyakorolt számításokat. Ezt is tehetjük játékosan, odafigyelve, kisebb szüneteket tartva. A feladatfajtákat váltogatva izgalmassá tehetjük ezt is, otthoni, jól ismert példákat is használhatunk. Sőt! Kitalálhatunk magunknak sajátokat is.


No Panic! Semmi nem történik, ha nem tudod egész napra lekötni a figyelmét, mert nem is kell. A lényeg az, hogy az együtt töltött idő alatt ne stresszeljetek, maradjatok az egyszerűbb feladatoknál, onnan építkezzetek a nehezebbek felé. Próbáljatok kiküszöbölni minden stresszfaktort, legyen az együtt töltött idő valódi minőségi idő, amikor kölcsönösen odafigyeltek egymásra és mellesleg néhány játékos feladatot is elvégeztek.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább