Vörös Judit kreatív világa | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/09. számában.

Vörös Judit nemrég kezdett horgolni, de azonnal a szerelmese lett. Igyekszik minél több saját ötletet megvalósítani. A letisztult stílusú táskákon kívül számos más kreatív lakáskiegészítője van, amik melegebb hangulatúvá, kellemesebbé varázsolhatják otthonunkat. E havi rovatunkban ő válaszolt nekünk.

Mióta kézműveskedsz és mikor tanultál meg horgolni, illetve kitől?

10 éve kezdtem el kézműveskedni. Először pelenka- és törölközőtortákat, illetve ajándékkosarakat készítettem. Pár éve, a covid-időszak alatt, a neten böngészés közben találtam rá a horgolt tálcákra. Mivel nem tudtam horgolni, egy videó alapján próbálkoztam, így lett kész az első darab, ami nagyon jól sikerült. A következő darabokat már a családnak, ismerősöknek készítettem. Közben bővült a kínálatom, ezáltal egyre több megrendelést kaptam. Ma már a horgolás szerelmese vagyok, egyre több, saját ötlet alapján készült alkotásom van.

Melyek a leggyakrabban készített és rendelt termékeid?

Jelenleg a táskák, többféle változatban és színben. Idén májusban szerettem volna valami újat kipróbálni, így kezdtem el készíteni őket. Nagy örömmel csinálom, sok pozitív visszajelzést kapok általuk.

Havi kreatívú,Vörös Judit,Horgolás,Hobbi

Milyen anyaggal, fonallal dolgozol a legszívesebben és miért?

Legszívesebben zsinórfonallal szeretek dolgozni, szebbek a minták és jobb a tartása is. Sokféle színből lehet választani. Egyes darabok, amelyek nincsenek faalappal kiegészítve, könnyen tisztíthatók, moshatók.

Mennyi idő, mire egy általános méretű kézitáska elkészül? Mi a folyamata?

Körülbelül 2-3 óra, mire egy kézitáska elkészül, mivel a bélést is én varrom. Először meghorgolom az alját és az oldalát, megvarrom géppel, majd kézzel belevarrom a bélést, végül rákerül a fül.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb megrendelésed?

Minden egyes darab különleges számomra. Mégis a legkülönlegesebb jelenleg a hátizsák. De voltak nagy asztalra rakható, nagyobb méretű tányéralátétek és tálcák is.

Havi kreatívú,Vörös Judit,Horgolás,Hobbi

Mik a terveid a közeljövőben?

Szeretném tovább bővíteni a kínálatot, úgy a táskákból, mint kiegészítőkből is.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen horgolt csodára vágyunk?

Elérhető vagyok a Facebook-oldalamon Judit Handmade DS néven. Itt megtekinthetőek az eddigi munkáim, az érdeklődők itt meg is rendelhetik. De egy-egy kézműves piacra is járok, ahol személyesen is megnézhetik a termékeimet.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább