Megfojtott virágok – Scorsese élete munkája, pályafutása két legfőbb színészével | Cinemax

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/10. számában.

Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezeteként emlegetik az 1920-as években az oklahomai oszázs nevű indián törzs köreiben történteket, amivel David Grann író levéltári kutatások és helyszíni nyomozások során ismerkedett meg, és amiből nagy hatású könyvet írt. Martin Scorsese ezt vette kézbe és készítette el az első kritikák szerint egyik legerősebb filmjét, ami nem kis szó A taxisofőr vagy a Nagymenők rendezőjéről.

Cinemax,Mozi,Program,DUnaszerdahely,Film,Martin Scorsese,Leonardo Dicaprio,RObert De Niro,KIllers of the flowers moon,megfojtott virágok

MEGFOJTOTT VIRÁGOK

R.: Martin Scorsese
Fsz.: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemmons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser

IMDb: 8,2
Metascore: 89
Rotten Tomatoes: 92%

A Megfojtott virágok ugyanakkor amiatt is bekerül majd a mérföldkövei közé, mert összehozta benne pályafutásának talán két legjelentősebb színészét, Leonardo DiCapriót és Robert De Nirót. A film története egyébként arról szól, hogy az említett indián törzs a világ leggazdagabb nemzete lett, amikor kiderült, hogy ősi földjük alatt található az USA legnagyobb kőolajkészlete. Ez ugyanakkor a vesztüket is okozta. Ahogy hullani kezdtek, az már Washingtonnak is feltűnt, és lényegében ennek a tragikus sorsú nemzetnek köszönhető, hogy létrejött az FBI.

Vetítik október 19-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább