Argylle – A Kick-Ass- és Kingsman-filmek rendezőjétől | Cinemax

A cikk megjelenik a Klikk Out 2024/01-02. számában.

Matthew Vaughn egykor Guy Ritchie-vel kezdte pályafutását és A Ravasz, az Agy…, valamint a Blöff producereként, később pedig saját pályára állt rendezőként is, noha láthatóan Ritchie-hez hasonló kézjegyekkel.

Argylle,CInemax,Mozi,Program,Dunaszerdahely,FilmArgylle – A szuperkém

R.: Matthew Vaughn
Fsz.: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill, John Cena, Dua Lipa, Bryan Cranston, Sofia Boutella, Ariana DeBose, Catherine O’Hara, Samuel L. Jackson.

IMDb: 6,1
Metascore: 35
Rotten Tomatoes: 34%

Nem koppintva őt, inkább mint akivel ugyanúgy gondolkodnak a filmekről. Vaughn kicsontozta az akciózsánert, adott neki némi ironikus élt és ezt beleinjektálta a Kick-Ass-, valamint a Kingsman-filmekbe is, több kevesebb sikerrel (az első epizódok legalábbis pöpecre sikerültek). Pörgősre feszíti és jól bánik a poénokkal, helyenként viszont átüt az egészen az izzadságszag. Most a Kingsman után egy újabb kémfilmmel próbálkozik, de kissé máshogy megragadva a témát. Argylle egy regényfigura, akinek megalkotója egyszer csak azt tapasztalja, hogy regényével egy nagy összeesküvést leplezett le, akadnak üldözői és oltalmazói is, akikkel abszurdabbnál abszurdabb jelenetekbe keveredik.

Vetítik február 8-tól.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább