A gyerekek öröméért megéri horgolni | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2024/05. számában.

Május havi alkotónk Házi Barbara, akit még nagymamája tanított meg horgolni. Jó ideig nem foglalkozott vele, majd nemrégiben újból felfedezte és hatalmas örömforrássá vált számára. Ami még jobb, hogy a gyakori horgolás nemcsak neki okoz örömet, hanem mindazoknak, akik a végeredményt megkapják: ők pedig a gyerekek. Elárulta, hogy a gyermekek őszinte öröméért minden munkával töltött éjszaka és nehéz pillanat megéri.

Mióta foglalkozol kézműveskedéssel?

Kicsi korom óta érdekelnek a kézműves termékek. Készítettem karkötőket, nagyon sokáig, utánuk jöttek a horgolt ékszerek, amik újabb kihívást jelentettek, egy új technikát kellett megtanulni. Most pedig az amigurumi, a horgolt plüssök a legújabb szenvedélyem, ami most már igazi hivatásommá vált.

Mi fogott meg a horgolásban?

6 éves koromban nagyitól tanultam meg horgolni. Akkor még nem éreztem késztetést arra, hogy megtanuljam a bonyolultabb mintákat. 2022-ben kezdtem el foglalkozni vele újra, akkor már komolyabban, sokat segített benne az internet. Egy vásáron megláttam egy hölgynél a horgolt fülbevalókat és akkor megfogadtam, hogy ezt nekem is meg kell tanulnom. Nem volt egyszerű, de minden percét élveztem. Nyugtatóan hat rám a horgolás, ezért nagyon szeretem készíteni őket.

Havi Kreatív,Házi Barbara,Hobbi,Játék,Gyerek,Horgolás

Pontosan mióta készítesz babákat?

Az amigurumival körülbelül 1 éve foglalkozom, előtte pedig ékszerek horgolása volt a fő elfoglaltságom. A plüssök horgolása az, ami teljesen a szívemhez nőtt.

Mi inspirál? Honnan meríted az ötleteket, hogy találod ki az új mintákat?

Számomra a gyerekek a legfőbb inspiráció, szeretnék nekik örömet szerezni egy-egy már jól ismert és szeretett karakter elkészítésével, a legnagyobb öröm nekem az ő boldogságuk. Mikor látom az arcukon az őszinte mosolyt, az leírhatatlan érzés. Értük van az összes álmatlan éjszaka és a nehéz órák, de az eredmény nagyon megéri. Eddig két saját mintával rendelkezem, de még szeretnék tervezni.

Mi volt a legkülönlegesebb megrendelésed?

A legkülönlegesebb munkám egy Freddie Mercury baba volt és egy hatalmas husky kutya. Hamarosan elkezdek egy Mása babát, amiről már most tudom, hogy időigényesebb lesz.

Hol találunk meg, ha mi is egy ilyen szép figurát szeretnénk?

A Facebookon és a TikTokon is elérhető vagyok. A Facebookon Házi Barbara (Crochet Heaven), a Tiktokon pedig Házi Barbara néven.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább