Élő képek Barbitól | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2024/06. számában.

Mi is az a stabilizált moha? Többek között erre a kérdésre is választ kapunk Ürögi Barbarától, aki a mohaképeivel arat osztatlan sikert Felvidék-szerte. E havi kreatív rovatunkban a mohaképek különleges világába kalauzolunk el.

Mióta foglalkozol mohaképekkel?

Nagyjából egy éve készítettem az első mohaképet saját magam részére, de novembertől alkotok intenzívebben.

Mi inspirál?

Imádom a természetet, és azt, hogy a legváratlanabb formákat és alakzatokat tudja produkálni. Minden kép, amit készítek, egyedi a maga nemében, nincs két egyforma.

Honnan szerzel mohát?

Hát, nem az erdőben szedem. Igazából ez egy nagyon jó kérdés, és rengeteget hallom, de először is szeretném tisztázni, hogy mi is az a stabilizált moha, amivel dolgozom. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy ez mű vagy pedig élő, viszont egyik sem. Egy elég bonyolult és hosszadalmas eljárás során konzerválják az élő mohát, amely során megőrzi a színét és a formáját, valamint képes még a levegőben való nedvességet megkötni, így nem igényel öntözést. Szlovákiában is hozzá lehet jutni, de én külföldi beszállítótól rendelem, mert nagyobb a választék és más stabilizált virágokhoz is hozzá tudok jutni.

Ürögi Barbara,Havi kreatív,Hobbi,Moha

Hogy készül egy ilyen kép? Mi a pontos menete?

Egy kép elkészítéséhez nem kell sok minden, csupán a moha, ragasztópisztoly (kisebb felületekhez) vagy moharagasztó, illetve képkeret, amire ráragasztjuk. A folyamat egyszerű, csupán ragasztani kell, a többinek pedig már csak a képzelet szabhat határt.

Általában hogyan használják ezeket a képeket és kik rendelnek Tőled?

Remekül mutatnak a falon, asztaldíszként vagy akár fali óraként is, mert egy kis természetet csempésznek be az otthonunkba. Hasznosak is a nedvességmegkötő tulajdonságuk miatt, így bátran

ajánlom olyan lakásokba vagy házakba, ahol hamarabb benedvesednek a falak. Nagyon sokan rendeltek már tőlem, de mindenki más okból.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb alkotásod?

Nemrég készítettem a nappalinkba egy fát, amely háromrészes képkeretben készült, egyszerűen imádom. Az órák édesapám kedvencei, csak nagyok legyenek rajta a számok.

Hol találunk meg, ha mi is hasonlót szeretnénk?

A közösségi hálón, főként az Instagramon fent vannak a munkáim barbee.decor felhasználónév alatt. Valamint részt szoktam venni a tallósi, nagyfödémesi és a nyáradi termelői piacokon, ahova szeretettel várunk mindenkit.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább