Miért éppen a technika?

 

Nos, habár az ember gyakorlatilag ugyanolyan szükségletű élőlény, mint bármely más állat a Földön, a tudomány és a technikai vívmányok mégis elengedhetetlen részévé váltak a mindennapi életünknek. Gondoljunk csak bele, ha felteszik nekünk a jól ismert kérdést: „Te milyen három tárgyat vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?”, szinte biztos, hogy az emberek többségének a telefonja, a számítógépe, vagy valamilyen más kütyüje lenne annyira fontos, hogy magával vigye, hát ne csodálkozzunk, ha szinte összenőttünk a telefonunkkal.

Miért éppen a technika

A nevem Gerő Zoltán, és nemrég kaptam egy felkérést, hogy technikai jellegű cikkeket írjak a magazinnak. Lévén, hogy egész kiskorom óta érdekel a tudomány és a technika, szinte azonnal elvállaltam. Számomra ez a feladat új kihívást jelent, hiszen a technika minden nap minden percében fejlődik és változik, ráadásul rengeteg szegmense van, amiket szinte át sem lehet tekinteni. Éppen ezért olyan érdekes, változatos, és szinte kimeríthetetlen lehetőségekkel szolgál mind a tudomány, mind a mindennapi élet terén, amelyekkel érdemes foglalkoznunk, hiszen a jövő a tudományra és a technikára épül. Természetesen senkit sem szeretnék untatni a száraz szakzsargonnal, ehelyett inkább a dolgok gyakorlati végét ragadnám meg. Igazából senkit sem érdekel, hogy hány grammot nyom a telefonja, hiszen a nadrágzsebében nem igazán érzi az ember – én legalábbis néha még ellenőrizni is szoktam, hogy megvan-e még.

Célom tehát, hogy ebben a rovatban a technikát és annak vívmányait gyakorlati szempontból mutassam be, újdonságokról és meglepő találmányokról írjak, amelyek könnyebbé és egyszerűbbé teszik a mindennapjainkat.

„A technika eszköz, amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol, vagy épít.” (A. J. Christian)

<?php echo do_shortcode(„[pro_ad_display_adzone id=’2035′ popup=’1′ cookie=’1′]”); ?>

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább