Ezek megcsinálták az év legelvetemültebb klipjét!

Az OK Go egy Chicagóból származó indie rock banda, amelyet kizárólag a dalai miatt bizonyára kevesen ismernének. A videoklipjeiktől viszont az embernek rendre a padlón koppan az álla. Oké, igen, ehhez azért fülbemászó muzsika is szükséges, ez viszont adott is.

A legismertebb művük az a bizonyos futópados videó a Here It Goes Again c. dalhoz, amelyet már 34 millióan néztek meg a YouTube-on. Csak nem maradt ki neked?!

Illetve a This Too Shall Pass c. darab, amely pedig egy raktárban játszódik, ahol a zene ritmusára végigvezetnek egy játékokkal teli univerzumon. Ezt már 54 millióan látták, tartozz te is közéjük:

Autóval zenélnek a Needing/Getting klipjében, amely szám nem igazán emlékezetes, de ahogy a „partvissal” a zongorákat püfölik…?! Na, attól megáll a vérkeringés:

Van még jó néhány, amelyen több tízmillióan csúsztatták át magukat, néhány napja viszont kirakták az eddigi talán legambiciózusabb projektjüket, a The One Moment c. dalhoz. Ahogy a címe is sugallja, itt ténylegesen egyetlen, négy másodpercig tartó pillanatról van szó, amelyből felépül a klip. Az elején lejátsszák számunkra ezt a négy másodpercet, ami alatt festékpatronok, vizes lufik és gitárok robbannak, képeket tekernek és lapoznak. Ennek így persze semmi értelme, de aztán az egészet megnézhetjük szuperlassításban, négy percben is. Testet ölt az ötlet, hiperkreatív módon illeszkednek a robbanások a zene ritmusához, a felgyorsított lapozásból pedig kirajzolódik az énekes szájmozgása. Időzíteni ennél precízebben nem lehet. Üdvözöljük a zenei producert, a hangvágót, na meg a rendezőt, utóbbi egyébként maga az énekes, Damian Kulash:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább