Ezt a három dolgot… Csináld magad!

Anyuék még mindig hunyorítva néznek rám, mert a karácsonyi ajándékokat befestett újságpapírba csomagolom. Például. De van számos ilyen apró szokásom, ami mások szemében talán furcsa, viszont nekem már egyre természetesebb. Mert őszintén: mennyi értelme van pénzt kiadni pár négyzetméter színes csillogó papírért, aminek úgyis az a sorsa, hogy széttépjük? Nonsense.
Most bemutatok három dolgot, amit egyszerűen meglehet csinálni otthon. Pénzt sem kell rá kidobni, és teljesen az újrahasznosítás elvén működik.

Ahogy már említettem, csomagolópapírra nem vagyok hajlandó költeni. Van egy dobozom, ami az év folyamán mindig megtelik különböző színű és tapintású papírokkal (a virágcsokrok után, a cukrászdából hazahozott sütemények után…), szalagokkal, csipkékkel. Ezeket használom fel, esetleg ha időm és kedvem is engedi, befestem őket. Persze, valakik a „szépen kibontás-egyenesen összehajtogatás-jövőre is jó lesz“ hívei. Ez sem rossz, viszont ez a csomagolópapír egyedi és még nem gyűrött. És akár ugyanúgy ezt is ellehet tenni jövőre.

A képeslap divatja már egy ideje hanyatlik, bár szerintem csak csendesen vár a nagy visszatérésre. Régen minden ünnep alkalmával küldtünk képeslapokat, amiket a postán vásároltunk. Ma már könnyebb elintézni egy hívással, emaillel, sms-sel. Viszont annak külön hangulata van, amikor leül az ember, átgondolja, hogy ki mindenkinek szeretne küldeni egy lapot, és azt saját maga készíti el. Most lesz a második évem, hogy ünnepek előtt így küldök szét képeslapokat. És az első év lesz, amikor (reményeim szerint, és a tavalyiból tanulva) a címzettek meg is kapják ezeket.

Itt megnézheted, hogyan is kell elkészíteni.

Egy képeslap elkészítése egyáltalán nem kerül semmi erőfeszítésbe. Végy egy kemény rajzlapot, hajtsd ketté, rajzolj, ragassz és írj rá valamit. Gyerekekkel, egyedül, nagyszülőkkel, macskával, bárkivel lehet!

Apró szezonális díszecskék. A következő kategória, aminek az áruházi ára kitud teljesen hozni a sodromból. Mert mindegyik egyforma, pici, és nagyon drága. Pedig egy kisebb kreativitással, igazán összelehet hozni Húsvétkor egy kisebb csibecsaládot, télen pedig hóembereket, rénszarvasokat, mászó vagy éppen ülő Mikulásokat… Vagy például ilyeneket:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább