Handmade by Ani

30A kézzel készített képeslapokba az 5 évvel ezelőtt Írországban eltöltött hónapok során szerettem bele. Au pairként dolgoztam egy családnál, ahol az anyuka kézzel készített képeslapokat gyártott, és engem is gyakran bevont a kézműveskedésbe.
Másfél évvel ezelőtt aztán elmentem egy scrapbook workshopra, ahol felelevenedett bennem az alkotóvágy. Rögtön rendeltem is egy csomó, scrapbookozáshoz fontos alap-anyagot, és az elmúlt bő másfél évben készítettem is pár dolgot ajándékba, illetve megrendelésre.

Nem a képeslapokkal kezdtem. Az első alkotásom egy babaalbum volt, amit a barátnőm kapott tőlem ajándékba kisfia születése után. Ezt egy nagy album követte, amit egy másik barátnőm felkérésére készítettem, aki ezzel ajándékozta meg nagymamáját. Az albumot kiposztoltam a Facebookra is, a következő felkéréseket már ennek köszönhetően kaptam. Készítettem lányos babanaplót, lánybúcsús albumokat, Valentin-napi ajándékot, de több scrapbookot rokonok, barátok megajándékozására is. A legkedvesebb munkám egy barátnőm esküvői képeinek „megscrappelése” volt. Az albumnak végül akkora sikere lett, hogy az elajándékozása helyett az ifjú pár megtartotta magának. 🙂
Közben gyártottam képeslapokat is, főként születésnapokra. Aztán tavaly októberben elmentem egy karácsonyi tematikájú workshopra. Itt „megfertőződvén” készítettem jó pár képeslapot, amiket aztán távol élő barátoknak, rokonoknak küldtem szét, illetve készült pár darab megrendelésre is. Imádtam készíteni őket, remek kis ünnepi hangulata lesz közben az embernek. Mivel elég időigényes hobbiról van szó (na, meg persze az sem rossz, ha van inspiráció), idén még csak pár darab készült, de sok a távoli barát, szóval mindenképpen folytatom.


Egy barátom egyszer azt kérdezte, minek bajlódok egy képeslap hosszadalmas elkészítésével, mikor az üzletben aprópénzért, és főleg egy perc alatt vehetek bármilyet. Én viszont szeretek egyedi dolgot ajándékozni, másrészt szeretem az érzést, hogy miközben készítem, a megajándékozottra gondolok. Éppen ezért egy kézzel készített ajándék mindig sokkal személyesebb. Időt és energiát fektetsz bele, és ezt a megajándékozott is tudja. Egy ilyen ajándékban mindig benne vagy Te is!


Ha van valamilyen különleges, kreatív hobbid, egy rövid bemutatkozással jelentkezz az info@klikkout.sk-n, és mi szívesen beszámolunk róla lapunk hasábjain vagy a weboldalunkon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább