Cinemax: Csillagközi zsiványok és vagány Assassinok a moziban!

A Star Wars idei spon-off-ját már bemutatták, ha még nem voltál rajta, akkor ajánljuk. Még az év vége előtt jön emellett egy olyan játékadaptáció, amely elég pöpecnek ígérkezik, és remélhetőleg nem távozunk majd lógó orral a moziból, mint úgy általában, amikor egy menő videójátékot adaptálnak a gyöngyvászonra. Az újév első hetében pedig az egyik legprímább hollywoodi páros, Jennifer Lawrence és Chris Pratt invitál egy rejtélyes űrutazásra. Megint van mit nézni a moziban, csipkedjétek magatokat!

Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet

Annak idején sokan nem nézték jó szemmel, amikor George Lucas eladta a Lucasfilmet a Disney-nek, de a stúdió ugyanúgy koncepcióban kezdett gondolkodni a Star Wars-szal kapcsolatban, mint másik kincse, a Marvel esetében. Az ébredő Erővel sikerült ismét begyújtani a sagát, új és kedvelhető szereplőkkel, és végre kitalálták, hogy különféle mellékágakkal tovább gazdagítható ez a messzi-messzi galaxis. A Zsivány Egyes azokról a lázadókról szól, akik ellopják a Halálcsillag terveit, a történet pedig értelemszerűen az 1979-es Csillagok háborúja – Új remény előtt játszódik. Tele van csíphető arcokkal (Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Forest Whithaker, Riz Ahmed), és per pillanat már azt is tudni, hogy Darth Vader biztosan felbukkan. Hogy még kik, azt pedig ezek a pimaszok a bemutató előtt nem árulták el, de a moziban minden bizonnyal megtudod!

(Vetítik december 15-től.)


 

Assassin’s Creed

Idén egy kultikus játék silány filmes adaptációját már moziba merték küldeni a Warcrafttal, az ünnepek között pedig érkezik egy újabb, az Assassin’s Creed, amelynek legalább a címét már hallotta, aki 2007 óta nem élt burokban. A filmben egy halálraítélt, Callum Lynch történetét követjük nyomon, akit egy izmos technológia segítségével visszarepítenek elődei fejébe, hogy megértessék vele, ő is egy az Assasinok közül, és rendkívüli képességeit fel kell használnia a Templomosok elleni harc során. Az Assassin’s Creednél az előzetesből kirajzolódik a mozgáskoreográfiák csodás kidolgozása, letaglóznak a fantasztikus kameramozgások. A történet önmagában is izgi, Justin Kurzel rendező pedig tavaly már épp az Assasin főszereplőivel, Michael Fassbenderrel és Marion Cottillarddal már összekalapált egy ütős Macbeth-adaptációt.

(Vetítik kb. december 29-től.)


 

Utazók – Passengers

A Prometheus és a Doctor Strange forgatókönyvírója, Jon Spaihts szkriptjéből készült filmet a dán Morten Tyldum rendezte, akinek nevéhez fűződik a tavalyi kiváló Kódjátszma, és a néhány évvel korábbi, Jo Nesbø-műből készült Fejvadászok. A már így is patinás háttérrel rendelkező Utazók ehhez még megszerezték főszereplő-párosnak Jennifer Lawrence-t és Chris Prattet. Zseniális. Ha 100 ezer lenne belőlem, mindannyiunkat elküldeném erre a moziba. A történet egyébként egy fifikás sci-fi, egy távoli bolygóra tartó űrhajóról, amelyen az út hosszára való tekintettel 120 évre hibernálták az utazókat. Illetve ennyire tervezték, két főhősünk azonban idő előtt, 90 évvel a landolást megelőzően felébred, az űrhajó meg persze meghibásodik. Ekkora cliffhangerrel viszont, mint az Utazók esetében, ritkán hagyják lógni az embert egy trailer végén.

(Vetítik kb. január 5-től.)


Az ajánló megjelent a Klikk Out 2016/12. számában is.


 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább