Ez a cég kitalálta, hogyan termeljünk környezetbarát szemetet!

A Leaf Republic egy német start-up cég, amelynek támadt egy remek ötlete!

A dunaszerdahelyi, de bármelyik vásárból, szabadtéri rendezvényről ismerősek az undorító hulladékhegyek, amelyek a magunkba olvasztott gyomortöltemények után maradnak.

Ha hiszed, ha nem, a szeméttel nem az a legfőbb baj, hogy szanaszét hever. Azt ugyanis még össze lehet szedni, ha a bélpoklos vendég nem méltóztatott elballagni vele a kukáig… Szóval az a legfőbb baj, hogy VAN.

Az ilyen környezetromboló megoldások miatt ugyanis a csak évszázadok múlva lebomló műanyag hulladék csak gyarapszik, a rekultivációs vagy egyéb elrejtése csak kozmetika, az újrahasznosítása pedig sosem lesz elég magas arányú.

Egy német társaság, a Leaf Republic gondolkodott el azon, hogyan is lehetne a műanyag hulladék legalább egy csekély hányadát „megszüntetni”, vagyis inkább ez esetben kissé bizarr kifejezéssel élve „pótolni”. Szóval elérni, hogy ne szülessen meg.

Feltalálták az egyszer használatos, eldobható, de – mondjuk – környezetbarát tálat, amit levelekből varrnak és préselnek.

A Global Ideas környezetvédelmi portál által készített videóból kiderül, hogy a leveleket Indiában szedik és varrják őket össze, majd Németországban nyomnak belőlük tányérokat. Mint az a fenti videóból kiderül,  ezek ugyanolyan stabilak, mint a műanyagból készültek, de azokkal szemben hamar lebomlanak.

A Kickstarteren közösségi finanszírozással 64 ezer eurót sikerült összegereblyézniük a projekthez.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább