Programajánló: EDDA Dunaszerdahely

 

Az EDDA művek Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese.

Az együttes magva  1973-ban alakult Griff néven, majd 1974 -ben negyven évvel ezelõtt

Edda néven folytatták (ezt tekintjük a zenekar születési évének a „miskolci idõszámítás” szerint, valamint ez év szeptemberében lett Pataky Attila az énekes).

1980-tól lett Edda művek a nevük. A zenekar véglegesített nevében a művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes  Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „”acélvárosban””– kezdte pályafutását.

A lemezeladást nézve Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett. Szinte valamennyi lemezük , akárcsak az  utolsó termések – az Inog a világ  vagy a  Sólyom népe című is azonnal „bearanyozódott”. Ők voltak az elsők, akiknek vidéki létükre sikerült megtörniük a fõvárosi bandák egyeduralmát.

A rockegyüttes a kezdetektõl számtalan tagcserén esett át.

Jelenlegi felállás:

Pataky Attila – ének

Alapi István – gitár

Kicska László – basszusgitár

Gömöry Zsolt – billentyûs hangszerek

Hetényi Zoltán – dob, ütõhangszerek

Az Edda ma is töretlen népszerűségnek örvend.

Az  Edda művek dallamos, gazdagon hangszerelt rockdalai és balladái fõként a fiatalok társadalmi és érzelmi életével, mindennapi örömeivel, problémáival foglalkoznak, a kétezres évektõl jelentõs szerepet játszik dalszövegeikben az aktuálpolitika is. Az együttes évente közel száz alkalommal lép fel Magyarországon  valamint a határon túli magyarlakta területeken.

December 29.-én ” Az ünnep oly szépcímen örvendezteti meg a bulizni vágyó rajongóit a 7 éve épült új Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban / Vásártér – Trhovisko, 5873/18/.

Az ünnepi koncert menetrendje:

Kapunyitás, helyszíni jegyárusítás: 18:00

Pataky művek :19:00 – 19:50

EDDA művek: 20:00- 22:00

A belépők ára elővételben 15€, a helyszínen 18€

Bövebb info:  www.elokoncert.sk, www.ticketportal.sk

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább