Hét technológiai áttörés 2016-ban!

Ebben a listában azokat a technológiai áttöréseket soroljuk fel, amikről mindenkinek tudnia kell.

  1. Immun-gépészet

A genetikailag módosított immunsejtek megmenthetik a daganatos betegségben szenvedők életét. Kanadai tudósoknak egy DCL nevű szerrel sikerült elpusztítaniuk az emberi tüdő, mell- és agy daganatos sejtjeit, miközben az egészséges sejtek megmaradtak.

  1. t-cells-are-crucial-to-the-human-immune-systemÚjrahasznosítható rakéták

Az eddigi űrrakéták a szállítóegységről való leválásuk után a légkörben elégtek, így csak egyszer lehetett őket használni, ám az új fejlesztéseknek hála az üzemanyagot szállító rakéták biztonságosan landolnak a földön, és újra lehet őket tölteni, hogy ismét használják őket. Ez forradalmasítja az űrutazást.

rocket-004

  1. Mesterséges intelligencia

Nem újdonság a tudományban, de pár éven belül olyan robotok kerülhetnek a nyilvánosságra, amelyek képesek saját maguk tanulni, kikövetkeztetni dolgokat, sőt, az egyik robot a másikat taníthatja is majd.

  1. sat-ai-head-640x353DNS App Store

Ez egy online áruház, amelyben hozzáférhetünk a génjeinkben tárolt hajlamosságokat betegségekre, gyengeségekre és erősségekre. Aki megveszi a programot, attól egy mintát kérnek, amit bevizsgálnak, digitalizálnak, majd a génállománya információi felkerülnek az áruházba.

  1. ma1610dna1x2100_0SolarCity gigagyára

A gyár a világ legnagyobb napelemet gyártó vállalatáé, és napi 10 000 napelemet gyártanak majd, évente pedig 1 gigawatt zöld energiát termelnek. Ez a beruházás felér egy gátrobbantással a zöld energia hasznosítása és terjesztése útján.

  1. japans_solar_cityTesla autopilótája

Az elektromos autó mesterséges pilótája maximális pontszámmal teljesített minden elé vetett tesztet, így sokkal biztonságosabban vezet, mint gyakran az emberek. Szenzorokkal és kamerákkal felszerelkezve vág neki a GPS-en megadott útvonalnak, hibátlanul teljesíti azt – minden közúti szabályt betartva –, majd magától leparkol.

  1. 103665231-gettyimages-492682174-1910x1000Energia a levegőből

Még a legkisebb fogyasztású eszközöknek is szükségük van áramkábelre, vagy legalább egy elemre a működésükhöz. Vagyis csak volt. A legújabb fejlesztéseknek hála az alacsony fogyasztású, de hálózathoz kapcsolódó eszközök a közeli TV, rádió, telefon, vagy Wi-fi hullámaiból nyerhetnek energiát a működésükhöz. Ezt egyelőre Wi-fihez kapcsolódó hőmérőn, mozgásszenzoron és egy kamerán mutatták be.

zhou1

Az idei év biztosan nem telt unalmasan a technika terén, és mivel a technika egyre gyorsabban fejlődik, egészen biztosan egy érdekes jövő elé nézünk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább