Asus Chromebit – A világ legkisebb számítógépe

A világ legkisebb Chrome operációs rendszerrel ellátott számítógépe mindössze 12 centiméteres, és az ASUS Cromebit CS10 nevet kapta. Ez egy komplett számítógép, egyetlen HDMI kimenettel, amelyet a TV-re vagy monitorra tudunk kötni – akár egy pendrive-ot –, csatlakoztathatunk Bluetooth billentyűzetet és egeret, és már használhatjuk is a számítógépet.

Az elképzelés nem forradalmi, hiszen az Intel is előrukkolt már korábban is hasonlóval, mégpedig az Intel Compute Stick-el. A Chromebit CS10 lehetőséget ad online keresésre, emailek olvasására, kapcsolattartásra a különböző szociális médiákon keresztül, de akár Full HD filmek lejátszására is nagy képernyőn. A legjobb benne, hogy aligha foglal több helyet egy telefontöltőnél, és bárhova magunkkal vihetjük.

Különösen hasznos lehet annak, aki sokat utazik, és nem akarja a gépét állandóan magával cipelni. Csak zsebre vágja a kis számítógépet, és mehet is; az irodában, vagy bárhol máshol pedig nem fog helyet foglalni, hiszen közvetlenül a monitorba szúrhatjuk, így nem is fogjuk látni. Mindössze egy töltőkábelt kell csatlakoztatnunk a működéséhez, valamint rendelkezik egy darab USB 2.0 csatlakozóval, amire egeret, vagy billentyűzetet köthetünk. A Chromebit CS10 2015-ben megnyerte a jó dizájn díjat, valamint a 2016-os CES forradalmi újítás díját is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább