Hajfonatok gyorsan, egyszerűen!

A reggeli készülődés esetemben rutinosan zajlik. Megvan a sorrend, a praktikák, a kedvencek és így tovább. A napokban azonban arra a döntésre jutottam, hogy ki kellene próbálnom valami új frizurát.

Segítségül hívtam hát a jól ismert Youtube-ot, s mivel imádom a fonatokat, beírtam a keresőbe, hátha rábukkanok valami újra. A végeredmény szinte sokkolt, persze jó értelemben. 🙂 Hihetetlen mennyiségű hajfonási technikára bukkantam, érdekesebbnél érdekesebb trükköket találtam.

A sok találatból készítettem egy válogatást, ezeket biztosan el fogom készíteni magamnak. Ha esetleg nektek is van néhány jó ötletetek, ne habozzatok megírni kommentben! 🙂

Halszálka fonás

Ez a technika igazán egyszerű, bárki el tudja készíteni akár magának is, nem kell hozzá segítséget kérni.

Első lépésként válasszuk két egyenlő részre hajunkat, majd ha ezzel megvagyunk, vegyünk egy vékony tincset a bal oldalról, s helyezzük át a jobb oldalra. Ezt követően a jobb oldalról is vigyünk át egy vékonyka tincset a bal oldalra, s ezeket a mozdulatokat ismételjük meg addig, amíg elérünk a hajvégekhez. Ezt a frizurát gyorsan elkészíthetjük magunknak akár a hétköznapokra is.

Vízesés fonás

A vízesés fonás igazán különleges megjelenést biztosít számunkra, bátran elkészíthetjük akár egy esti programhoz is.

A homlokunknál válasszunk le egy nagyobb hajtincset, majd válasszuk ezt három egyenlő részre. Kezdjük el francia fonással befonni az elkülönített részt. A bal oldalon mindig vegyünk egy plusz hajtincset a már meglévőhöz. A csavar a jobb oldalon történik, ahol mindig leválasztunk egy kis részt a tincsből, ez adja a fonás vízesés jellegét.

Fordított francia fonatos konty

A konty már magában nagyon elegáns és csinos, ez a technika azonban még vonzóbbá teszi frizuránkat. A hétköznapokra és az esti programokhoz is kitűnő választás lehet!

A fordított francia fonatos kontyot lehajtott fejjel tanácsos elkészíteni. Először vegyünk három vékony tincset, majd fonás közben a szélekről mindig tegyünk újabb tincseket a fonathoz. Ezt a fejünk közepéig kell folytatni. Ezt követően már csak lófarokba kell kötnünk hajunkat, s elkészíthetjük a kontyunkat. Mindezt a megszokott módon, hajfánk és hullámcsatok segítségével.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább