Így ápold érzékeny bőrödet!

Az érzékeny bőr húzódhat, száraz lehet, kipirosodhat, illetve megjelenhetnek rajta különböző foltok is. Az ilyen típusú bőrnek nem mindegy, hogy hogyan ápoljuk. A témával kapcsolatban Varga Líviától, a LIV’s VISAGE szalon vezetőjétől kértünk tanácsot.

A legfontosabb, hogy este mindig alaposan megtisztítsuk arcunkat!

Ha gyorsak és alaposak szeretnénk lenni, tartsuk be a következő lépéseket!

  1. Akinek érzékeny, száraz a bőre, annak nem ajánlatos vízzel lemosni a sminkjét, mivel a dörzsöléssel még nagyobb kárt okozhat, ugyanis sértheti a hámrétegeket. Használjunk inkább arctejet, illetve nedvesített törlőkendőt!
  2. Ezután alkalmazzunk arctonikot, mivel ez megfelelő nedvességet juttat a betegebb, érzékenyebb bőrbe, s felpuhítja azt.
  3. Utolsó lépésként pedig vigyünk fel arcunkra hidratáló krémet!

Extra tipp: Kifejezetten jótékony hatással bír a termálvíz is. A boltokban már kaphatóak termálvizet tartalmazó termékek, melyek ásványi anyagokat juttatnak a bőrbe.

A megfelelő ápolás után bátran nyúlhatunk a sminkszerek felé.

Íme, néhány hasznos tipp a választáshoz!

  1. Nagyon fontos, hogy mindig alaposan utánajárjunk az adott termék összetevőinek, s kiszűrjük azokat, melyek számunkra nem megfelelőek.
  2. Egy jól kiválasztott alapozóval elfedhetjük a bőrhibáinkat, s emellett véd a külső káros hatásoktól. Először csak az arcunk egy kis részére vigyük fel az alapozót, majd várjunk vele 24 órát, hogy megtudjuk, nem okoz-e bármilyen külső elváltozást. Így biztosra mehetünk, hogy a számunkra legmegfelelőbbet választottuk ki.
  3. A sminkecset helyett használjunk inkább sminkszivacsot, hiszen ez kevésbé irritáló hatású.
  4. Válasszunk könnyű textúrájú termékeket, melyek nem tömítik el pórusainkat!

Extra tipp: Fokozottan figyeljünk oda a kozmetikumok nikkel tartalmára, hiszen ha érzékeny a bőrünk, ha nem, ez az összetevő mindenkire nézve káros lehet.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább