TOP 10: Januárunk legszebb dalai!

Kovács Ákos és Szilvási Tibi a jövőben minden hónapban összeállít Nektek egy tízes (5+5) listát azokból a dalokból, amelyeket az előző hónapban adtak ki, fedeztek fel, mutattak be, vetettek netre. Ezekkel a dalokkal nem találkoztok lépten-nyomon bárhol, és azzal a csekély ambícióval tárjuk elétek, hogy mutatunk valami olyasmit, ami új és izgi. Nekünk is, Nektek is. 

A szó Ákosé:

Az általam választott zenék idén januárban jöttek ki, jelenleg hozzám a legközelebb állnak. Sok friss megjelenést hallgattam sokszor, de ezeket akár visszafelé is el tudom fütyülni.

5. Blimes Brixton – Ask Forgiveness 

Újkori de oldszkúl hangzású hip-hop zene, csodás szintikkel meg videóklippel.

4. Baba Stilz – Baby 

A svéd Baba tegnap megjelent gyönygyszeme gyorsan belopta magát a Top 5-be.

3. Kerem Akdag – Friend

Jelenleg semmi sem hullámzik ennyire, mint ez a zene.

2. Mood Hut – Better

Rendkívül dallamos, fütyülős diszkótrekk. A Mood Hut kiadó tipikus dallamaival visszahozza a funky diszkó korszakot.

1. Young Marco – The Best I Could Do (Whit What I Had)

Az abszolút kedvenc. A holland Dekmantel kiadó 3 számos EP-kben adja ki a best of zenéit. Az első lemezen szerepel Young Marco trekkje is. Fenomenális! Életem filmzenéje is lehetne!


Tibi következik:

A sorszámok bőven felcserélhetőek, és meg ne ijedj, semmit nem akarok Rád erőltetni, csak nyitogasd a feltáratlan kis zugokat az elmédben. Jó murit!

5. Branko – Let Me Go (feat. Nonku Phiri & Mr. Carmack)

Csalok, de épp ezért ezt hátra rakom (pedig…!). A portugál producer és az igéző hangú dél-afrikai énekesnő közös produkcióját tavaly ilyenkor kellett volna ajánlani, de most jutott el a dobhártyámig. Kihagyhatatlan.

4. Princess Nokia – Brujas

A legnagyobb idei bűnöm, hogy ezt a számot már megmutatták tavaly novemberben is, amikor felkerült a YouTube-ra, de kimaradt az év végi 50-es listámból. Most pótolom. Várd ki az egy perces szeánszt, aztán ezt nem fogod tudni leállítani egy hétig:

3. Grouper – I’m Clean Now

Erős évzárás volt ez december legvégén az amerikai ambient-folk énekesnőtől. Három perc kikapcs.

2. Young Fathers – Only God Knows ft. Leith Congregational Choir

Skót alternatív hip-hop csapatról van szó, melynek szerzeménye a Trainspotting folytatásának egyik legtöbbször ragozott dala lehet.

1. Bonobo – Break Apart (feat. Rhye)

Bonobótól jöhet akármi, és ha szeretsz úgy lépkedni az utcán, mintha éppen egy filmben kerülgetnéd a háttérben homályos embereket, akkor ő a Te embered is. Rhye hangjától pedig úgy fog tűnni, hogy az agyad egy csillagkép.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább