A világ legviccesebb lemezborítói!

A borító, angolul mondva Cover-Art, nagyon is fontos eleme a lemeznek, kifejezi az előadó fantáziavilágát, érzéseit, utalhat a címre, esztétikai elrendezése nagyban hozzájárulhat az albumon rejlő zene sikeréhez. Na, de mi van, ha egy olyan borító kerül a kezünkbe, amelyen percekig csak nevetünk?

Az interneten sikerült a világ legfurább és legviccesebb lemezborítóit megtalálni, számuk a végtelenhez közelít! Készítőik valószínűleg nem sejtették, hogy a vicces borító tartja majd életben akár 50 év után is a lemezt. Sokszor hallottam ismerősöktől, hogy csak azért vették meg, mert szép, vagy különleges a borító grafikája. Annó, a lemez fénykorában az volt a  módi, hogy az előadó bárhogy is néz ki, szerepelnie kell a borítón, minimum egy portré erejéig.

Itt megtaláljátok a legjobbakat azok közül, melyek a világhálón hódítanak. Leírom személyes érzéseimet, véleményemet a borítókhoz, kellemes kuncogást!

Először is fenti címlapképünkön a soul fehér, vattacukorhajú istene, akinek az arckifejezése elég sokatmondó.

Az `Én a delfinekkel vagyok` játék nyertese Rooooooss McGregor! A zene, ami rajta van, elég komoly szinti-orgona hangú ambient. Megérdemel egy meghallgatást itt.


 

A düsszeldorfi pop-folk király eladott ezekből a különös ijedtséget generáló borítójú albumokból több mint 50 (!) millió darabot. Németország egyik legsikeresebb zenészének tartják. Élien Heino!

Hallgassatok meg egy számot tőle itt. Csodás. 


 

Engedd, hogy megérintsem őt! Csalfa mosollyal támasztják alá ezek az úriemberek, hogy valami rosszra készülnek.


 

Mrs. B-t már meg is érintette valamelyik fenti fickó!


 

King Size Dick (pontosan magyarul egy nagy „szerszámot” jelent), favágó kinézetével, mély fűrész hangjával sorra gyártja a sörözős, romantikus lemezeket holland nyelven, köztük nem kevés karácsonyi zenével. Íme a mester zenéje!


 

– Anyu, nem ülök ennek a télapónak az ölébe, bűzlik a whiskey-től és fura a szemöldöke! – Ordította a kisfiú, amikor meglátta Krunoslav Kićo Slabinac urat albumfotózáson.


 

A jugoszláv csókolózós tengerparti zene nagy alakja, Saban Bajramovic valószínűleg dalszövegírás közben rengeteg édességet fogyaszt. Van itt tőle valami!


 

Az erős hangú gospelénekes hölgy albumjának borítója meglehetősen férficsalogató lett. Vigyél el, vegyél el vagy bármi jeligére.


 

Erről a képről elég sok mindent el lehet képzelni, de hogy zene van mögötte, azt nehezen.


 

Házas vagyok, bébi! Ugyanitt olasz szerelmes zene eladó! Méghozzá ilyen!


 

Hook kapitány teljes legénységgel a fedélzeten!


 

A soul énekes a lehető legkényelmesebb pozícióban utal arra az 50+ hölgyeknek, hogy ő a legforróbb fekete kandúr a világon! Ezt hallgasd meg!


 

Az uborkanyelvű nő szerelmi története Kolumbiában…


 

Ezek a fiúk valószínűleg nem tudják, hogy ilyen névvel már van egy menő együttes!


 

Az egyik kedvencem Catui, és a legviccesebb az, hogy valójában ő nem is kancsal!


 

Előadónkat mindig biztatták, fiam, lehet belőled bármi. Így lett belőle mikrofon.


 

Raymond Devos a bizonyíték arra, hogy a Traktor DJ-k előtt is már lehetett zenélni traktorral.


 

Élre vágott pajesz Soul-Glo frizurával, no meg a szívtipró napszemüveg! A stílusteremtés nála kezdődött. Legalábbis a borító erről árulkodik!


 

A Farm, ahol élünk.


 

Ez a Hard Core borító kólareklámnak is elment.


 

És végül Banjo-Octopus bácsi, aki egyszerre négy gitáron játszik törökülésben. Csodás zene!

 

Folyt. köv.!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább