A hét albuma: Sampha – Process

Ha új zenére vágysz, hallgasd meg Sampha bemutatkozó albumát, mely zeneileg új irányokat nyit, egy figyelemre méltó, meditatív munka, ami feldolgozza a bánat minden formáját és navigál az önmegismerés felé.

Sampha Sisay háromévesen találkozott a zongorával, amit édesapja azért vitt londoni lakásukba, hogy elhúzza őt a TV elől. Ez egy nagyon jó húzás volt a fater részéről, mivel Sampha a zongora függőjévé vállt, és mára kidolgozott vele egy különleges stílust, ami világszinten elismert. Így nyilatkozik a Pitchfork és a Bleep.

Megérkezett a várva várt Sampha album, a Process, ami a londoni Young Turks lemezkiadó legfrissebb kiadványa. Sampha már az album megjelenése előtt kellő hírnevet szerzett, olyan neves előadók mellett, mint Drake, Kanye West, Frank Ocean, Solange, FKA Twigs, Jessie Ware vagy a nagymenő SBTRKT.  

Sampha mellett az album producere a híres Rodaidh McDonald (The XX), aki úgy vélekedik Sampháról, hogy egy kivételes és egyedi dalszerző. Véleménye szerint világosan tükröződik és ötvöződik nála a kortárs r&b és hip-hop stílus, a lassú ütemek és buja vokális elrendezés, amikkel Sampha nem szokványos módszerekkel játszik a zenei stílusok palettáján. Gazdag instrumentális bevezetés után meglepő harmóniaváltásokat hallhatunk az albumon található Blood on Me c. számában, vágtató ütőhangszereket a Kora Sings-ben, míg az édesanyjához írt  (No One Knows Me) Like the Piano grandiózus érzelmeket sugároz. Számomra az abszolút kedvenc, amit körülbelül 50-szer meghallgattam az elmúlt napokban, az album kezdő zenéje, a Plastic 100 C°. Olyan, mintha mindig ismertem volna ezt a hangot, mintha csak nekünk szólna, ő Sampha.

Ha szeretnéd meghallgatni az albumot itt megteheted:

Sampha korábbi munkáiból:

Pár évvel ezelőtt elég nagyot robbant az SBTRKT Hold On c. száma, amiben Sampha hangját hallhattuk (úgy igazán először):

Ezt követte egy újabb kollaboráció a titokzatos SBTRKT-val:

DRAKE harmadik stúdióalbumán található a Too Much:

A cseri a tortán Sampha 2014-es Boiler Room-szettje, ahol különböző zenei stílusokat kever saját zenéivel. Nagyon egyedi – nem szokványos DJ-zéssel mutatja be aktuális kedvenceit, munkáit:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább