Aratás a Grammy-gálán

Vasárnap immáron ötvenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Grammy-gála, ahol nyolcvannégy kategóriában osztottak ki díjakat a zeneipar legjobbjai közt. 

1958 óta létezik a Grammy-díj, a kis lemezjátszó formájú szobor világszintű elismerés, mely a zenébe fektetett munkáért és a hatalmas tehetségért jár. Idén a Los Angeles-i Staples Center adott otthont a gálának, ahol az est főszereplője Adele lett. Adele 5 különböző kategóriában kapott Grammy-díjat, lesöpörve ezzel olyan klasszisokat, mint Beyoncé, Rihanna vagy Sia!

Adele köszönőbeszédében példaképeként emlegette Beyoncét, szerinte ő érdemelte volna a legjobb albumért járó díjat. A sztárok megemlékeztek Prince-ről is és George Michaelről is, Adele George Michael – Fast Love c. számát adta elő, melyet érzelmi túlfűtöttsége miatt abba kellett hagynia.

Öt posztumusz Grammy-díjas lett a nemrég elhunyt David Bowie. Az ikonikus rocksztár öt jelölésből öt díjat kapott! Az utolsó gyűjteményével, a Black Star c. albummal olyan kategóriákban kapott díjat, mint a legjobb rockdal, legjobb alternatív album, legjobb rockelőadó, legjobb lemezborító, és a legjobban hangszerelt album!

Beyoncé kilenc jelölésből csak két díjat vihetett haza, a Formation című számával elnyerte a legjobb videoklip díját, a Lemonade pedig a legjobb kortárs urbánus album díját. Beyoncé terhesen adott koncertet, arany szikrának öltözve brutális energiával mint anya, mint nő, sokkolta a közönséget.

Beyoncé – Lemonade c. albumát meghallgathatod itt:

A nyolcvannégy kategóriából néhány díj:

A legjobb együttes a Twenty One Pilots a Stressed Outtal

A legjobb tradicionális vokál albumért járó díjat Willie Nelson kapta a Summertime c. lemezéért:

A legjobb rock album a Cage The Elephant – Tell Me I`m Pretty:

A legjobb r`n`b album: Lalah Hathaway – Lalah Hathaway LIVE

A legjobb rap előadó: Chance the Rapper

A legjobb rap szám: Drake – Hotline Bling

A legjobb elektronikus albumért járó díjat Flume kapta a Skin c. albumért:

A nyolcvannégy kategóriában még olyan zenei stílusok is szerepelnek, mint a blues, jazz, new age, country, gospel, latin pop, latin rock, mexikói zene, reggae, színház és filmzene.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább