Top 5+5: Lemaradtak a Grammy-ről, pedig megérdemelnék! (II.)

A vasárnap kiosztott Grammy-díjat mind a nyolcvannégy kategóriában csak egy előadó kaphatta meg. Számtalan óriási zene alulmaradt, így nagy eséllyel elkerüli a mi figyelmünket is. Összeállítottunk egy tízes listát a legjobb zenékből, melyek nem kaptak díjat, mégis megállják a helyüket. A listát két részben tesszük közzé, Kovács Ákos ötöse ITT található.

Ha nem Chance The Rapper lett volna a tavalyi év felfedezettje, akkor én speciel megsértődnék, ha nem Anderson .Paaknak adták volna a díjat. Ezt alátámasztandó itt van egy felvétel:

A rock szerzemények közt versenyzett a Radioheadtől a zaklatott és mélyen rétegzett Burn The Witch (egyébként itt David Bowie Blackstarja verhetetlen volt):

Az alternatív zenei albumok között ugyancsak David Bowie tarolt posztumusz, ám figyelemre méltó gyűjteményt rakott össze tavaly Bon Iver is a 22, A Million c. lemezével:

A legjobb amerikai dalok között versenyzett Jack White a The White Stripes City Lights c. dalával (a győztes a The Time Jumperstől a Kid Sister c. szerzemény lett, melyet Vince Gill írt):

Végül a filmzenék közt Kyle Dixon és Michael Stein a Stranger Things c. sorozat (ITT ajánlottam az első évadot, ITT pedig beharangoztam a másodikat) két lemezével is versenyben volt, de mégis John Williams tarolt a Star Wars-szal:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább