Luis, ezt bekaptad!

Azt csak a legfanatikusabb Barca-szurkolók képzelhetik, hogy ebből az eredményből egy csapat feláll, de már megszokhattuk, hogy a futballban nincs logika, és ha Bözsi néni akarja, még a kapanyél is elsül.

Az elmúlt hetek barcelonai játékát figyelve, csak a legelvakultabbak hihették azt, hogy ez a Barcelona jó, minden megy a régi kerékvágásban, majd hozzák a kötelezőt, és úgy jutnak tovább a Bajnokok Ligájában, mint Balony az arató kupában.

 

 

[pro_ad_display_adzone id=”3206″]

 

 

Hát nem!!!

Kedves Luis Enrique, ezt elbaltáztad, és a játékosok kreativitása, tehetsége, nem tudta pótolni a Te vakvágányra kerülésed.

A képlet egyszerű, és egy feltüzelt csapat feltüzelt játékosai olyan verést mértek a csapatodra, amit csak utoljára egy feledhetetlen BL-döntőben kaptatok a Milantól az 1994-es kiírásban. Lehetne elemezni a Barcelona játékát, hogy az edző nem mérte fel ennek a Párizsnak az erősségeit vagy hátrányait. Annyira bízott a Messi–Suarez–Neymar trióban, hogy elfeledkezett: az ellenfélnek is van Di María–Draxler–Cavani hármasa, akik szinte átgyalogoltak a szerény képességeket felvonultató középpályáján. Igen, kijelenthetjük egy korszak végéhez közeledik, és ami a világ legjobbja volt évekig, most újításra szorul, amire Te, seňor Enrique, kevésnek bizonyulsz. 

Szeretem a Barcelona játékát, és még most is azt vallom, hogy ők az a csapat, akik maximálisan meg tudták valósítani a totális futball fogalmát.

Természetesen ez nem minden futballszimpatizánsnak tetszett, és évekig a világ futballtrónján székelő Barca megváltoztatta a futballfelfogást. Ki merem jelenteni, hogy a hollandok kitalált, Guardiola által szinte tökéletesre fejlesztett totális futballból minden valamirevaló edző csípett, többet vagy kevesebbet.

Lehet nem szeretni ezt a stílust, és acsarkodni azon, hogy rengeteg passzból tiki-takázva épül fel egy támadás, viszont a góltermékenységet senki nem vonhatja kétségbe, és ezt a szép játékot még mindig gólokra játszák.

…csak az nem mindegy, ki kapja, és ki adja azokat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább