Szigi-szemmel: Sofőrök 

KLIKKARCHÍVUM:

KLIKKARCHÍVUM: A napokban látott napvilágot egy videó arról, hogy egy idős házaspár a forgalommal szemben hajtott fel az M4-es autópályára. Már sokadszor robbant ki vita arról, hogy korlátozhatja, kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket Magyarországon. 

…de vajon mindegyik idős sofőr vezet rosszul, figyelmetlenül és a balesetek hány százalékát okozza a 70 körüli korosztály? 

Talán már találkozott a kedves olvasó is a nem éppen új kiadású, frissen mosott személygépkocsival, amivel a szépkorú házaspár igyekszik a nagybevásárlásra?! A sebesség több mint óvatos, a zsúfolt parkolóban is többet tájékozódnak, és nem egyszer nekinyitják a mellette parkoló autónak ki-beszálláskor az autó ajtaját.

Pár éve személyes élményem is akadt Dunaszerdahelyen, amikor a 120-as Škoda balra tért a körforgalomban, és a hetyke barna kalap mögül kérdő tekintettel tárta szét két kezét az úriember:

– Háá hova mísz? 
Nem volt nagy a forgalom, lehúzódtam, és csak annyit feleltem:
– Erre e! 

Még csak véletlenül sem szeretnék általánosítani, mivel az ismerősi körömben nem egy kitűnő 70 év körüli sofőr van, akik magasságokkal jobban vezetnek napjaink kaszkadőreinél. Abba a hibába sem szeretnék esni, hogy védjem azokat, akik az autópályára forgalommal szemben hajtanak, viszont nagyobb tolerancia kellene velük szemben. Utánanéztem, és higgyétek el, a baleseti statisztikákat nem ezek a sofőrök rontják.

Nem is értem, mi alapján szeretnének korlátozni…?!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább