A Sony új vetítője bármilyen felületet érintőképernyővé változtat!

Az eszköz Xperia Touch névre hallgat, Android működteti, és nagyjából 1500 € körül lesz az ára.

A Sony már régóta dolgozik egy kompakt otthoni eszközön, ami hordozható, egyszerű használni, és gyakorlatilag mindent tud, amit egy android tablet tud. Úgy tűnik, hogy idén végre sikerül piacra dobniuk egy ilyen eszközt, de a Touch nem csak egy egyszerű vetítő. Az eszközben infravörös érzékelők figyelik a mozdulatainkat, így a kivetített képet ugyanúgy használhatjuk, mintha az egy tablet lenne, csak az íróasztalunkat, a konyhapultot vagy éppen a falat simogatjuk, miközben böngészünk a funkciók és alkalmazások között.

Ezzel a megoldással bárhová vihetjük az eszközt, és szinte bármilyen felületre vetíthetünk vele, amit minden betekintési szögből látni, és még a „multi touch” funkció is működik. Ezen kívül akár szóval is utasíthatjuk, hogy keressen nekünk útvonalat két helyszín között, vagy bármit, amit ki lehet Googlezni- persze egyelőre csak angolul. A kivetített felületen bonyolíthatunk Skype videóhívásokat, böngészhetünk a neten, vagy akár filmet is nézhetünk. Ilyenkor az eszköz beélesíti a képet a falon, és kikapcsolja az infra szenzorokat, így egy átlagos de jó minőségű vetítőként is működik, csak éppen tud mindent, amit egy android tablet.

Az alap funkciók mellett akár szöveges, vagy videóüzenetet is hagyhatunk a falon a családtagjaink számára. Európában idén tavasszal tervezik az eladást, és nagyjából 1500 €-ért a miénk lehet ez az érdekes kütyü, a kérdés csak az, hogy megéri-e?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább