Megjelent a somorjai Renton and the Error Jam első lemeze!

Amikor már azt hihetnénk, hogy az elektronikus zene elnyomja a hangszereset, a rock és blues alapúak pedig már csak az archívumokból szólhatnak, akkor jön öt somorjai úriember, és lezenéli az állunkat! A Renton and the Error Jam nagyon él, hangzása tiszta és eredeti. Megalakulásuk óta zenéjük mostanra formálódott kész albummá.

A Renton and the Error Jam nevű formáció 2011-ben alakult Somorján. Zenéjük több stílust foglal magába, leginkább pszichedélia, grunge, punk, rock és a blues sajátos és izgalmas elegyének eredménye, melyet maguk pusztán „error music“-ként aposztrofálnak.

 


 


 

A zenekar tagjai: Pokstaller Szabolcs (gitár, billentyű), Cseh Gábor (DJ, effektek, billentyű), Méry Dávid (dob), Bölcskei Milán (basszusgitár), Horváth László (ének). Az öttagú felállást alkalmanként Szűcs Gábor (VJ) egészíti ki saját projekcióival.

Az albumról az S.O.S. című számra videó is készült, melyet a videómágus Szűcs Gábor készített

A REM Phase az együttes első lemeze. Ez egy valódi koncepcióalbum, amely egy nap eseménysorát mutatja be, miközben a főhős (Renton) jelentős jellemfejlődésen megy keresztül. Felismerve élete robotikus monotonitását, a mások céljainak való folytonos alárendeltségét, illetve a minden szinten jelen levő örökös megfelelési kényszert, megpróbál kitörni saját sztereotip világából. Mindezt nem is tudatosan, inkább csak zavarossá váló elmeállapotától indíttatva, spontán gondolatai és benyomásai által vezérelve teszi. Eközben összefonódik álom és ébrenlét állapota, gondolat és tett, fikció és valóság. Ettől különösen nehéz eldönteni, hogy végül is sikerül-e Rentonnak leszámolnia régi énjének koloncaival, vagy a szándék elhal, és minden kezdődik elölről. A zenekar a kérdést nyitva hagyja, az ítéletet pedig ezáltal a mindenkori hallgatóra bízza.

Az album címe, a REM Phase (REM-fázis) is a fent említett kettősségre, illetve szürreális homályra utal. A REM ugyanis az alvás folyamatának azon szakasza, amikor az agyi tevékenység leginkább hasonlít az ébrenlét állapotához. Gyors szemmozgások által kísérve e fázisban születnek az álmok.

Az album teljes egészében meghallgatható itt:


 

A banda élő koncertjeinek felvételeiből pedig mutatnék párat:

A Peron Music tehetségkutatója:

Jártak nálunk az élő közvetítős RWD.FM-en is:

A zenekarral találkozhattok a Gombaszögi Nyári Táborban egy nagyszínpados koncerten!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább