CINEMAX: Gorilla-ügy, Kennedyné meg a kiborgok

Kong már dorombol a közönségnek, a Kennedy-gyilkosság utáni napokról szóló, Jackie Kennedy szemszögéből készített mű szintén látható már a mozikban (a Cinemax egyelőre nem mutatta be), a hónap végén pedig egy igazán pöpec kiborg érkezik. 

 

Kong: Koponya-sziget

Az ember a háta közepére se kívánná, hogy újabb klasszikus monstrumot alázzanak egy soványka történet mellett kizárólag a monumentális lényekkel izmozó filmben (Tűzgyűrű, Godzilla), de az újabb King Kong-feldolgozás előzetesének atmoszférája annyira megkapó és letaglózó, hogy képtelenség unottan legyintve továbblépni.

A független filmek (A nyár királyai) felől érkező rendező pöpec színészgárdával, Tom Hiddlestone-nal, Brie Larsonnal vághatott neki a cselekménynek, amelyben ugyanúgy idegenek kalandoznak az óriásgorilla szigetén, mint eddig, az őserdőben azonban gyönyörű és egyúttal hátborzongató teremtményekkel is összeakadnak.

Persze ez akkor marad filmként is emlékezetes, ha egy további másfél órát kitölt majd egy mély és súlyos történet is.

(Vetítik március 9-től.)


 

Jackie

Pablo Larraín filmjének előzetese alapján azt a magatehetetlen, feszültséggel teli, hipnotikus lelkiállapotot és sejtszintű érzelmi vihart próbálja megragadni, amit úgy hívunk, hogy gyász.

Ez már így önmagában is felér egy személyiségfejlesztő tréninggel, aki viszont itt gyászol, az nem más, mint John F. Kennedy felesége, Jackie. Kennedy meggyilkolásakor lépünk be a Natalie Portman által fantasztikusan megformált First Lady életébe, és végigkövetjük, hogyan harcol azzal a képpel, ahogy a nép ismerte férjét a médiából, illetve az ennél jóval összetettebb, szofisztikáltabb és árnyaltabb személyiséggel, akit ő ismert.

Ilyen körülmények közepette kell megszerveznie az Amerikához és hozzá is legközelebb álló személy temetését.

(Vetítik Szlovákiában március 9-től.)


 

Ghost In The Shell

Masamune Shirou cyberpunk mangájából először 1995-ben készült egy közel másfél órás animációs film, majd egy folytatás és egy két évadot megélt anime-sorozat. A GiTS egy kultuszteremtő alkotás a cyberpunk sci-fik terén, táplálkozott belőle például később a Mátrix is.

Főhőse az Őrnagy (Scarlett Johansson), egy félig ember, félig robot nő, aki az identitása, emlékei után kutat. Egy különleges osztag tagjaként bűnözőket üldöz, tehát a film bővelkedni fog akcióban is, ám mint korábban, úgy remélhetőleg most is elidőz majd az emberek közti különbségekkel, a test-lélek-szellem szentháromságának metszeteivel, illetve a hatalom és a befolyásolás, valamint az alternatívvalóság-teremtés módszereinek kérdéseivel.

(Vetítik előreláthatólag március 30-tól.)


 

Az ajánlók megjelentek a Klikk Out 2017/3. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább