Kanye West és Presser peren kívül megegyezett

Az ügy körüli rengeteg jogi huzavona után végül a napokban, pontosabban március 23-án sikerült megegyezniük a feleknek peren kívül. A zárt megállapodásra való tekintettel, Presser nem árulhatja el, miben is merül ki az egyezség Kanye Westtel, de elmondása szerint nagyon örül, hogy pontot tehetnek az ügy végére.

2013-ban Kanye West kiadta az eddigi lemezeihez képest rendhagyó albumát Yeezus címmel.

Az album eddig mintegy 500 ezer példányban fogyott, és az albumot bemutatott turnéból a sztárnak 35 millió dollár bevétele származott.

Ezen az albumon szerepelt a New Slaves c. szám is (38 803 568 meghallgatás a Spotify-on), melyben az Omega dalát, a Gyöngyhajú lányt használta fel Kanye – Presser Gábor szerint jogtalanul.

A dal mindössze másfél percében szerepel hangmintaként a Gyöngyhajú lány, mely1969-ben született az Omega – 10 000 lépés c. albumára. Kanye dalában még Kóbor János énekének egy részlete is hallható.

Presser és Adamis Anna ügyvédei arra hivatkozva perelték be Kanye-t, hogy mindössze 1 napot adtak a szerzőpárosnak megadni az engedélyt a dal felhasználásához.

Kanye még egy 10 ezer dolláros előleget is küldött a szerzőpárosnak azonban ehhez nem nyúltak hozzá, így nem jött létre szerződés.

Presserék még 2013-ban 2,5 millió dollárra perelték Kanye Westet.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább