Pénteki ünneplés az NFG-ben (Villáminterjú)

 

A péntek esti NFG-s party egy Leporelo nevű DJ-csapat koncertturnéjának első helyszíne. A turné a DJ-k rádióműsorának tizedik évfordulója alkalmából indul, az erős DJ-felhozatal, a minőségi hangtechnika és a hazai erősítés a garancia a jó bulira.

 

Április 7-én, pénteken egy audiovizuális esten játszunk bemelegítő DJ-szettet mint PLUSplus a pozsonyi DJ-hármasnak, Milosnak, Skanknak és Baltazarnak, az élő fényírós vetítés pedig És Kész dolga lesz. A három DJ nálunk ünnepli először tizedik szülinapját az éterben. A turnéhoz készített mixet, melyben a pénteki buliról is beszélnek, itt hallgathatjátok meg:

 

 

Milos és Baltazar (jobbra) a Rádio_FM stúdiójában

A Leporelo név 3 pozsonyi DJ, Miloš Fedor (Milos), Michal Babinčák (Skank) és Jozef Bartošek (Baltazar) nevéhez köthető, a kezdetektől ők mixelik és szerkesztik a műsorokat. Techno, house, minimal stílusú zenéket játszanak (főleg) lemezről.

A név 2001 óta létezik, mely alatt saját zenei esteket rendeztek Pozsony underground klubjaiban Leporelo party, később Leporelo_FM party néven, amire olyan neves fellépőket hívtak zenélni a szlovák közönségnek, mint Sebo K, Silicone Soul, Adam Port, Joice Muniz, Dauwd, Swayzak vagy Ambivalent.

 

A Leporelo_FM party flyere

Milošék 2009-ben alapítottak egy elektronikus zenei kiadót, melyen megjelent többek közt a patonyi Damolh33 debütáló albuma, a Swathe is. A Leporelo név szépen bekerült a köztudatba a pozsonyi zenekedvelők közt, rádióműsoruk a szelektált tartalom miatt egyre hallgatottabb lett, kiadójuknál egyre több hazai producer ad ki zenét és eseményeik, ahol a külföldi fellépő mellett a három DJ is mindig fellép, minden alkalommal teltházasak.

 

 

A Leporelo_FM 2007 óta heti rendszerességgel, vasárnaponként, éjféltől éjjel kettőig szól élőben a Rádio_FM-en. Kitartó munkájukkal formálják a hallgatók zenei ízlését, új irányokat mutatnak, tehetséges előadókat mutatnak be. Így jutottak el a tizedik évhez, amihez egy nagyszabású szlovákiai turnét indítottak, és aminek az első helyszíne Dunaszerdahely.

 

Az áprilisi Leporelo_FM turné posztere

 

A közelgő NFG-s esemény apropóján a Leporelo-főnökkel, Milossal beszélgettem.

Most ünneplitek a műsorotok fennállásának tizedik évfordulóját a Rádio_FM-en. Meséld el, hogy kezdődött!

Megszólított minket a rádió akkori főnöke, Marcel Forgáč, hogy szeretnék, ha műsort készítenénk Skankkal azokból a zenékből, amelyeket klubokban játszunk mint DJ-k. Természetesen a felkérésnek eleget tettünk… Az elején csak webcaston működött a dolog, tehát a rádió honlapján szóltunk, de pár év múlva áttértünk a Rádió_FM sávjára is. A Leporelo_FM egy időben kezdődött a drum and bass témájú Signall_FM c. műsorral, ezek Dušan Vančo (Foolk) vezetése alatt lettek népszerűek.

 

Mi volt számodra a legjobb ebben a 10 évben?

A legjobb dolog az egészben az, hogy eljutottunk ide, hogy 10 évesek lehetünk, és az, hogy a zenék, amiket játszunk a műsorunkban, a rádió napi rotációjában egyszer sem jelennek meg. Ami sok esetben kár..

 

Mire számíthat a közönség pénteken az NFG-ben?

Igazi klubzenére, egy pozitív energikus estére! Így hárman nagyon régen játszottunk Pozsonyon kívül! Bekészítettünk olyan zenéket, amelyek már 15 évesek, de még mindig csodásan működnek a táncparketten, de játszunk olyanokat is, amik még nincsenek is kiadva. Most voltunk így hárman Berlinben, a Berghain klubban, az energia, amit ott kaptunk, nagy hatással van ránk, biztosan érezhető lesz majd a turné DJ-szettjeiben is. Nagyon örülök, hogy a PLUSplusos srácokkal játszunk. Nagyon szeretem őket, csodálom az energiájukat!

 

Említs három zenét, ami biztosan szólni fog pénteken!

1. Mostanában régebben kiadott zenéket szelektálok, így ez vagy hasonló hangzású zene biztosan lesz:

 

2. Biztosan szól majd ez a kedvenc előadómtól, az amerikai Claude Von Stroke-tól:

 

3. Valamint a legfrissebben megjelent Insomniac Therapy EP-ről, ami a Leporelo kiadónál jött ki:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább