Tájler megalkotta!

 

Tyler The Creator a világ egyik legkülönlegesebb rappere, szerfelett színes fantáziavilága megvalósul videóiban, klipjeiben, öltözéke és karcos hangja azonnal felismerhető. Tyler a huszonegyedik század fiatal, fekete, szarkazmusszóró rapmestere, aki sosem fél kimondani, amit érez. Ha nem ismered őt, görgess csak végig!

 

 

”Én egy optimista gyerek vagyok. A gyerek, aki nagyot álmodik. A gyerek azzal az idegesítő fantáziával!”

Tyler The Creator rapper, lemezproducer, videórendező, eredeti neve Tyler Gregory Okonma, 1991-ben született Kaliforniában. Az alternatív hiphop úttörőjeként tartják számon a nagyszájú, ám igazmondó rappert.

Tyler társalapítója az Odd Future (Páratlan Jövő) rapkollektívának, mely összes kiadványában rappel, producerkedik, és a vizuális megjelenést is ő alkotja. Fontos az egységes képvilág, ebben Tyler nagyon menő.

2011 áprilisában jelent meg első lemeze Goblin címmel, nagyon rövid időn belül következett a második album, a Wolf, ami az igazi áttörés volt. Az első héten az US Billboard Top 200-ban a harmadik helyre csúszott fel, pár nap alatt 90 000 példányban kelt el.

Ezek után Tyler megalkotta a Golf Wang ruhamárkát, és 2012 óta szervez egy zenei fesztivált Camp Flog Gnaw néven, ahol olyan neves előadókat sorakoztat fel, mint Erykah Badu, Lil Wayne, A$AP Rocky, Kaytranada. Toro Y Moi, vagy Anderson .Paak. A sok-sok munka mellett 2015-ben érkezett kiadni legújabb albumát Cherry Bomb címmel.

 


 

Tyler már gyermekként tudta, hogy egy nap rapper lesz, zenéinek címeit már akkor lejegyezte. Tanulta a zenét, a zongorát és készítette fel magát a nagy berobbanásra. Legnagyobb álma egy Grammy-díj volt, melyet 2013-ban meg is kapott a legjobb albumért.

 


 

 


 

 


 

Tyler érkezése és rendkívüli produktivitása egyidejűleg zajlott Facebook és a YouTube indulásával és elterjedésével. A Drake-ek, Katie Perryk és Justin Bieberek korszakában, ahol a zenecsatornák csak a hasonló zenéket játszották, Tyler ezt egy óriási lehetőségnek tekintette, olyan komoly videókat nyomott ki közben YouTube-csatornáján, melyek szupernagyra pumpálták rajongótáborát.

Videóival folyamatosan görbe tükröt tart ennek a rossz irányba fejlődő világnak, közben őt is érik kritikák rendesen. 

Arsenio Hall (Amerikába jöttem c. film Sammyje) műsorában Tyler mesél magáról és a munkájáról:

 

Tyler The Creator három + egy legjobb száma:

 

 

 

Ráadásként: Tyler GTA V-ben megszólaló zenéje sokak számára ismerős lehet:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább