CINEMAX: Egyet okvetlen nézz meg ezek közül!

 

Az elkövetkezendő hetekben nagyon ígéretes filmek érkeznek a mozikba.

 

 

A Kör – The Circle


 

A film abból az alapvetésből indul ki, hogy az információ nem lehet titok, hanem bármikor bárki számára rendelkezésre áll.

A film főhősét, Mae-t Emma Watson alakítja. Ő egy naiv leányzó, aki egy Steve Jobshoz, Mark Zuckerberghez vagy Elon Muskhoz hasonló, látnoki képességű figura, Eamon Bailey (Tom Hanks) által vezetett tech-cégnél kezd dolgozni, és időközben jön rá, hogy a mindenhatóságnak ára van, mert tulajdonképpen megköveteli a privát szféra lenullázását.

Mivel egyfajta sci-fi-thrillerről van szó, nekem eszembe jutott A hálózat csapdájában is Sandra Bullockkal. A film alapjaként szolgáló, Dave Eggers által írt könyv mindenesetre bestseller lett, és az eddig csak indie filmeket rendező James Ponsoldttal egész ígéretes A Kör.

(Várható bemutató: április 27.)

 

 

A galaxis őrzői 2


 

A 2014-ben kemény százmilliókat kitermelő első rész folytatásához kiadott eddigi előzetesekből sokat nem tudhatunk meg a sztoriból, de ezt azért teheti meg James Gunn rendező és csapata, mert az elsőnél is működött.

Abból sem igazán a sztori maradt meg, hiszen az csupán a világ megmentése, és némi maszatolás a szebbnél szebb teremtményekkel. Ami miatt most is irgalmatlanul sokan fognak beülni a moziba, az a szereplők szájába adott pöpec, szívatós, idézhető szövegek, na meg az Awesome Mix Vol. 2.

A Marvel-univerzumban készült filmek könnyedségük és kimeríthetetlen önreflexióik miatt működnek, a galaxis őrzői tulajdonképpen kiröhögik saját magukat, és ettől válnak emberközelivé és egyszersmind menővé.

(Várható bemutató: május 4.)

 

 

Arthur király: A kard legendája


 

Guy Ritchie amolyan középkori gengszterfilmet próbált összekalapálni a történetből, minden olyan látványelemmel, amelyek már a korábbi filmjeiben is fellelhetők voltak, mint például a kemény verekedések, a szubjektív kamera vagy a gyors vágások.

Arthur királyból az előzetes alapján a semmiből előtűnő rocksztárt faragott, és ebben látott fantáziát mindenekelőtt ő, aztán Charlie Hunnam, a főszereplő, Jude Law, a trónbitorló és még számos más neves szereplő. Sokan viszont nem.

Az új Arthur király bizonyára pörgős lesz és kemény, de az előzetesből is mintha az jönne le, hogy túlontúl komolyan veszi önmagát, a film egójától szinte perzsel a képernyő. Előnye, hogy innen már csak feljebb van.

(Várható bemutató: május 11.)

 


 

Az ajánló megjelent a Klikk Out 2017/4. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább