Sminktetoválás – igen vagy nem?

 

A reggeli sminkelés sok időt igénybe vesz. Mára azonban már nem muszáj ennek így lennie, hiszen élhetünk különféle kozmetikai sminktetoválásokkal, melyeknek köszönhetően nem kell órákig a tükör előtt állnunk.

 

„Nagy divatját éli most a kozmetikai tetoválás. Szerintem kicsit elkényelmesedtünk, de miért is ne? Sokkal könnyebben és gyorsabban indul a reggel, ha nem kell félórát a tükör előtt bíbelődni a sminkkel, hanem mosakodás, fogmosás, frizura és indulhat a nap” – fejtette ki véleményét Krisztina.

A kozmetikai tetoválások közé tartozik a szemöldök-, szemkontúr- és szájtetoválás.

 

Szemöldök-tetoválás


 

Sok technika közül választhatunk. Jelenleg a legelterjedtebb technika a microblading (japán, szálas technika). A lehető legtermészetesebb hatás ezzel a manuális technikával érhető el. A begyógyult tetoválás megtévesztően hasonlít a saját szemöldökszálakhoz. Külföldön már férfiaknak is készítik. Szinte mindenkinek ajánlott, kivéve a zsíros bőrűeknek, mert a zsírtermelődés miatt a vékony kis szálak elmosódhatnak. A microblading technikát fel lehet turbózni egy kis felületi satírozással, ami ad a szemöldöknek egy kis alapszínt, de még mindig természetes hatású marad.

A legrégibb technika a satíros szemöldöktetoválás, mely lassan feledésbe merül a mű hatása miatt. Azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik karakteres, határozott szemöldököt szeretnének.

A legújabb technika a púderes hatású, ombre szemöldök. Hasonló, mint a satíros, de sokkal lágyabb, nincs körvonala, és több színnel készítik. Púderes hatása különleges technikával készül, úgy néz ki, mintha porral húztuk volna ki szemöldökünket.

 

Szemhéjtetoválás


 

Kiemeljük a szemet a felső és alsó szempillasűrítéssel, ami szinte láthatatlan, vagy erősebb, határozottabb kontúrt választhatunk a tág tekintetért. Általában a fekete szín a legkedveltebb, a barna kicsit visszafogottabb, a bevállalósabbak a szemszínhez mérten választanak akár kéket, vagy zöldet is.

 

Szájtetoválás


 

Két fő technikát különböztetünk meg. Egyik a szájkontúr+félsatír. Ez esetben a kontúrvonal be van satírozva a száj belseje felé. A másik változat pedig a teljes satír. Itt az egész ajak ki van tetoválva, akár több színnel is, ezzel elérve a 3D-s hatást, ami optikailag nagyít.

A sminktetoválásokról kikértük Popovics Orsolya, a Felvidék Szépe döntős lányának véleményét is. Kíváncsiak voltunk, Orsi vajon a természetes, vagy a „mű” hatás kedvelői közé tartozik-e. Nézzük mit válaszolt a Felvidék Szépe-jelölt!

„A természetesség híve vagyok, ha nem „muszáj”, inkább nem viselek sminket, mert eléggé megterheli a bőrömet, meg egyébként is túl sok időt venne el a reggeli készülődésből, amit szívesebben fordítok inkább kávézással egybekötött olvasgatásra.

Természetesen különféle alkalmakra, rendezvényekre, buliba/bálba én is sminkelek, ekkor szeretek több időt ráfordítani és picit erősebb sminket viselni. Szerintem ez inkább azok számára praktikus, akiknek a mindennapi rutin része a sminkelés, vagy esetleg ügyetlenebbül húzzák a tusvonalat. Én viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy állandóan egy „sminkelt” arc köszönjön vissza rám a tükörből, mellesleg elképzeléseim szerint ez a folyamat szintén tűszúrásokkal jár, mint a tetoválás, amitől ódzkodom.

A szemöldöktetoválás, ha diszkrét, és megegyezik a szemöldök természetes színével, akkor szerintem teljesen elfogadható, és szép kontúrt tud adni az arcnak. Sajnos azonban gyakrabban találkozom harsány, sötét és nem túl előnyös formájúval.

Ezen a téren nagyon sok múlik a kozmetikus ügyességén, valamint a hölgyek elképzelésén, hogy ízléses legyen a végeredmény. A hétköznapokban általában nem színezem a szemöldököm, viszont alkalmi sminknél egy kis sötét szemhéjpúderrel korrigálom az egyenetlenségeket.

Az én hétköznapi sminkem alapja természetesen egy jó hidratálókrém, erre egy kevés alapozó, szivaccsal bedolgozva a bőrömbe, egy kis highlighter a csillogó bőrért és szempillaspirál. Néhanap feldobok egy rózsaszínes, lilás árnyalatú matt rúzst is, mivel most ez a trendi. ”

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább