Hat éve gyúrjuk a Zerdát!

A Pub Zerda Dunaszerdahely egyik legismertebb szórakozóhelye. Mivel a foci, a vásár és a szabadtéri programok közepén van, ezért valóságos fészke lett  a szomjas embernek és a pihenni vagy szórakozni vágyóknak. Na de a jéghideg csapolt sörön és kofolán kívül van más is, ami tömegeket vonz. Ezek pedig többek közt a PLUSplus és Wazzovski által pörgetett elektronikus zenei estek.

Az első zerdás PLUSplus-buli


Kapcsolódó cikk:

PROGRAMOK: Lemezbemutató, drum and bass és motorozás!

Mivel jómagam is tagja vagyok a PLUSplus DJ-párosnak, ezért nekem is hatalmas megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek a gördülékenyen működő hármas együttműködésnek, mely ma este ünnepli a hatodik évfordulóját.

A PLUSplus hajnalán nem volt sok lehetőségünk zenélni a városban, csak egy-két alkalommal az NFG klubban és a környező bulikban. Tóth Lali jóbarátunk és örök menedzserünk ötlete volt, hogy próbáljunk ki egy zenés DJ-estet a Zerdában.

A pub üzemeltetője Nagy Marián, azaz Maros (ahogy mindenki ismeri) Lali tanácsára meghívott minket, próbáljuk ki, hogy szól ott a zene, amelyet mi játszunk. Hatalmas izgalmak közepette fel is készültünk az első bulira.

Tudtuk, hogy Maros imádja a jó zenét, fiatalabb korában ott volt számos, Magyarországon és Szlovákiában megrendezett underground buliban, ezért nála elég magasan volt a jó buli mércéje.

Az első (hat órás) PLUSplus szett a Zerdában. 2010, december

Az első party telt házasra sikeredett, és a végén még vissza is tapsoltak minket. Talán azért voltak ennyien, mert nem volt belépő (azóta sincs), vagy csak simán ki voltak éhezve valami újra. Marosnak tetszett, amit csináltunk, még akkor megegyeztünk egy következő dátumban.

Először havi, majd kéthavi rendszerességgel DJ-ztük le kedvenc zenéinket hatalmas eufóriában a közönséggel. Pontosan 6 éve, 2011 májusában pár sikeres buli után betársult Wazzovski is, aki feladatául vette az emberek és a hely bemelegítését deep house stílusú zenékkel, hogy mire mi kezdünk, mindenki ki legyen éhezve a technóra.

Az első PLUSplus & Wazzovski party. 2011, május

Elindult a híres dunaszerdahelyi Pub Techno!


Kialakult a megszokott közönség, egyes társaságok a megszokott időben érkeztek, az emberek tudták, hogy azon az estén valami újat, különlegeset kapnak. Bizony. Semmi sláger, csak színtiszta technó.

Alapelemként hozzátartozott az élő vizuál is a Zerda falain, melyet Kovács Norbi, Tarr Kalmi, Derzsi Dávid,  Putz Erik, Szűcs Gábor, vagy Dömény Krisztián fényírók kreálták élőben a bulikon.

A zene a vizuállal egybekötve erősödött, ahogy telt az idő éjféltől háromig. Volt, hogy 130 bpm-ig is húztuk a tempót, mert éreztük, kívánja a közönség.

Teltek az évek, télen mindenki bent, nyáron kint is, bent is, de szinte mindig tele volt zárásig a hely bulizni vágyókkal. Néha Wazzovski helyett felléptek velünk olyan hazai klasszikusok, mint Balien, Luc X, vagy Gustawson Tornaljáról.

Maros ott volt az elsőtől egészen a mai napig. Ő az, aki már a buli előtt mosolyogva várt az ajtóban, átadva az infót, hogy Veréb Attila (DJ Bird) már bekötötte a hangot, minden készen áll a bulira, és ő volt az is, aki utoljára hagyta el a helyet.

Tiszteljük őt mint embert és mint pubmenedzsert, nem kis kitartással és a minőségi elektronikus zenei estekbe vetett hitünkkel levezényeltünk vagy negyven bulit.

A Zerdás PLUSplus- és Wazzovski-bulikkal kapcsolatban megkérdeztem Marost:

Mióta menedzseled a Zerdát?

A Zerdát hét éve csinálom, csináljuk! Pontosan 2010. május 1-jén kezdtünk a magyar majálison.

Mitől más a Zerda, mi a különlegessége?

Nem gondolom, hogy más hely lenne a Zerda. Ha az, akkor szerintem a vendégeket kéne megkérdezni! Kezdéskor mindenképpen egy olyan pub volt az elképzelés, ami régi szerdahelyi képekkel lesz teli, és a magyarságot, a magyar identitást képviseli.

Milyen ötlet alapján indult a PLUSplus-féle partysorozat a Zerdában?

Az elejétől fogva voltak havi szinten bulijaink. Egy novemberi estén Tóth Lali barátunk, vendégünk elmesélte, hogy van két srác, akik párban nyomják az elektronikus zenét, és nyárasdiak (ez meggyőző volt). Megkérdezte tőlem, játszhatnának-e egy alkalommal. Mivel én is szeretem az elektronikus zenét, és mivel nem felfutott sztár-dj-kről volt szó, ezért örültem az ötletnek.

Melyik buli volt számodra a legemlékezetesebb?

Az összes PLUSplus-buli emlékezetes, de talán az egyik nyári buli, ahol bent, kint, a parkban, egyszóval mindenhol emberek voltak! Rengetegen!

Milyen nyári programok várhatóak a Zerdában?

A programok egyenlőre csak júniusra biztosak, mert mindig egy hónapra előre tervezünk. Júniusban lesz Loose zenekar (HU) és Groove X, júliusban DJ Jarábik Imi, augusztus 11-én kint egy buli a PLUSplus-szal, Wazzovskival, illetve egy oldies buli Dj Birddel. Ezek a biztosak.

Summerize


A Summerize a PLUsplus & Wazzovski-estek nyárüdvözlő kiadása, ma este fél tíztől egy újabb alkalom következik a már megszokottá vált időpontokban: fél tíztől éjfélig Wazzovski, éjféltől háromig PLUSplus. Az eseményt itt nézheted meg.

Egy PLUSplus – Summerize-szett 2012-ből:

Csodás érzés újra és újra átélni ezeket az esteket! Találkozunk a Zerdában!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább