KÉSZÍTS OTTHON: Lomizott fiókokból fali szerszámtartót!

Amikor megláttam azt az ott árválkodó, kidobott íróasztalt, egyből tudtam, hogy ha egészet nem is, de a fiókjait legalább elhozom. Így hát kihúzogattam őket, egyiket a másik után. Már akkor tudtam, hogy mi lesz belőlük.

A történet a mellettünk lévő társasház felújításával kezdődött, ahonnan a régi bútorokat szó szerint kidobálták az ablakon. Egy régi íróasztal „gyalog” jött, de szegény akkor is ugyanoda érkezett.

Nem csiszoltam a fiókokat, csak por- és zsírtalanítottam őket, majd neki is estem az ecsettel. Színesre szerettem volna, nem is volt kérdés, inkább csak a technika. Ezen agyaltam kicsit. De mivel a visszacsiszolt stílus jelenleg mindent visz nálam, emellett döntöttem.    

Igyekeztem meglepő, de mégsem olyan kontrasztos színpárokat keresni. Szerettem volna, ha egyszerre kiegészítik és ki is emelik egymást.    

A két réteg száradása után következhetett a visszacsiszolás. Ehhez a folyamathoz tanácsos maszkot használni, amivel csökkenteni lehet a belélegzett festékpor mennyiségét.

Ajánlatos kipróbálni először a csiszolópapír sűrűségét, és úgy eldönteni, hogy melyiket használjuk. Nekem ehhez a munkához a 120-as vált be.    

Amint kész lettem a csiszolással, egy alapos portalanítás következett, majd világos bútorviasszal zártam a felületet.

Miután felkerültek a falra, madarat lehetett velem fogatni!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább