Készülj fel a nyárra!

Itt a június, az iskola kapuja bezár, a fesztiválok ajtajai lassan megépülnek, hogy kinyíljanak. A sör egyre hidegebb, a hangulat pedig kezd éjszakákba nyúlóan forró lenni. Viszont még mielőtt belevetjük magunkat hivatalosan is a következő két hónap sajátságosan mámoros állapotába, tegyünk eleget eme hét pontnak. Vagy ne, de mindenképpen használjuk ki a jó idő adta lehetőségeket!

Az írás megjelent a Klikk Out 2017/6. számában.

Le az aktualitásukat vesztett dekorációkkal!


Júniusban talán már nem tudja átadni azt a meghitt fílinget az a glitteres angyalka, ami ottfelejtődött a vitrinre akasztva. A húsvéti tojásoknak is, szerény személyem szerint, csak akkor van értelmük, amikor még a levegőben van a pacsulik és öntözőversek pálinkaszagú illata.

Azért hívom fel rá a figyelmet, mert a héten egy figyelmesebb pillanatomban felfedeztem két hímes tojást a nappaliban, a tévé mögötti vázában, és az első gondolatom nem az volt, hogy „jé, a húsvéti nyuszi itt felejtette”, hanem, hogy „bakker, a húsvéti nyuszi most vagy zsarolni akar, vagy félelemben tartani”.

Gondoltam, szólok, nézzetek jól körbe a lakásban, és zárjátok az ajtókat…!

Búcsúzz el a bikinialak víziójától!


Hogy hogyan érd el a tökéletes bikinialakot? Vedd fel a bikinit, vagy a fecskédet, fürdőnadrágodat, és voilá, kész is!

Felesleges magunkat kínozni a magazinok ránk erőltetett PR-cikkei miatt. Ha ki akarsz menni a strandra, akkor menj ki, ne akadályozzon meg semmiben sem a testedről általad alkotott (talán) görbe kép!

Írj bakancslistát!

Nem titok, imádom a listákat, pontokba összeírni, mit akarok, mit kell, mit kéne, mit ne…

Most írj velem te is össze tíz dolgot, amit biztosan szeretnél a nyáron. Így könnyebb lesz majd a következő programokat tervezni, lesz miből meríteni az unott pillanatokban, és a nyár végén felemelő érzés lesz majd a kipipált listát végignézni a sok élménnyel gazdagodva.

Készülj fel a nyárral járó mellékhatásokra!


Ajánlatos ez éven idejében beszerezni a sokszor felelőtlenül alábecsült naptejet. És ahányszor a kora délutáni nap színe elé tévedünk, bekenni magunkat.

A szúnyog- és kullancsriasztók (legyenek azok vásároltak vagy otthon kotyvasztottak) elengedhetetlen lakói a táskánk zsebeinek, hiszen nem tudhatjuk, mikor megyünk épp erdős, magasan benőtt, „élősködők melegágyául“ szolgáló helyekre.

Továbbá az én személyes, nyarat túlélő csomagom elengedhetetlen kelléke még a C-vitaminos pezsgőtabletta, ami amellett, hogy megadja a placebo-egészség-hatást,  megízesíti a legrosszabb ízű csapvizet is.

Látogasd meg a rokonságot!


Addig hozd be az elmaradt babalátókat, gratulációkat és a szélesebb körű család meglátogatását, amíg otthon vagy.

Mert ha a nyár egyszer beszippant, akkor nincs megállás, és ki tudja, mikor fogsz tudni elmenni nyugodtan, például délután a mamához.

Mindig tarts hideg sört a hűtőben!


Haha! Soha nem tudhatod, mikor kap el a kánikula, fogy ki a helyi kisbolt hűtője, jönnek a barátok látogatóba, vagy a kert kapálása után mikor kap el a fékezhetetlen vágy eme keserédes italra.

Aki korán kel…


Az tovább élvezheti majd a nyári napokat. Továbbá szerintem mindenkinek ki kellene próbálnia ezalatt az évszak alatt legalább egyszer a hajnali napfelkelte üdvözlését valahol kint a határban, a kora reggeli napsugarakkal és lenge nyári kardigánokkal melegedve. A naplemente túl mainstream amúgy is, és télen nincs lehetőség egy szép kellemes kora reggeli napüdvözlésre a friss levegőn.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább