Ne csak a cipőnk legyen szép!

A nyárra mindig gőzerővel készülünk. Igyekszünk a legjobb formánkat hozni minden tekintetben. Odafigyelünk az alakunkra, bőrünk ápolására, körmeink szépségére, de nem szabad megfeledkeznünk lábainkról sem! Hiszen a nyár a szandálok, papucsok ideje. Nem tudjuk zárt cipőbe bújtatni lábfejünket, így még jobban oda kell figyelnünk annak ápolására.

A legtöbben a pedikűröst választják, hiszen ott csak ülni kell és várni, hogy tökéletessé varázsolják lábainkat. Azonban, ha valaki inkább az otthoni ápolás híve, nem kell elkeserednie, hiszen számos egyszerű trükk létezik, ami után büszkén lépünk majd bele legújabb szandálunkba.

Első lépésként vegyünk egy kényeztető lábfürdőt.

Áztassuk lábainkat kellemesen meleg vízben. Szórhatunk bele akár egy kis tengeri sót is, vagy csepegtethetünk bele levendulaolajat.

Ehhez már csak egy jó könyvre vagy zenére van szükség, s készen is van a tökéletes, pihentető esti program egy hosszú, fárasztó nap után! Nemcsak szellemünk, de egész testünk és talpunk is hálás lesz érte. 🙂

Miután kellőképp kiáztattuk lábainkat, jöhet a bőrradírozás. Nagyon fontos, hogy erre is időt szánjunk, hiszen enélkül, csak kényeztettük magunkat a fürdővel, de nem lesz különösebb eredménye.

A radírozással eltüntetjük az elhalt hámsejteket. Ehhez számos terméket találunk a boltok polcain, de akár otthon is készíthetünk bőrradírt. Nem kell hozzá más, csak egy kis olívaolaj és tengeri só.

Az arányokat úgy állítsuk fel, hogy sűrű állagú „krémet” kapjunk. Ha ez nem bizonyulna elegendőnek, használjunk habkövet, vagy erre a célra szánt reszelőt a problémásabb területeken.

Ha mindezzel végeztünk, már csak a krémezés marad hátra. Hiszen hidratálásra nem csupán kezünknek és arcunknak van szüksége, hanem az egész testünknek, beleértve talpunkat is!

Mivel nyár van, különösen feldobhatjuk lábainkat egy kis körömlakkozással is. Válasszunk a kezünkön viselt színhez megfelelőt a lábunkra is, így az összhang tökéletes lesz! Ezek után bátran vegyük elő a szekrény mélyén lapuló szandálunkat, s bújtassuk bele ragyogó, puha, ápolt lábainkat! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább