Soldierr beugrott és elnyomott egy Rage-számot

A Gombaszögi Nyári Tábor nulladik napja szakadó esővel kezdődött, de hálistennek délutánra ez megváltozott. A Durvacrew polgári társulás és a Tollas rádió majdnem teljes létszámmal kint van a táborban.

Nagy Péter Wazzovski felvételei

A Durvacrew Színpadon a tábor ideje alatt 20 fellépő gazdagítja a zenei repertoárt. Csodás este köszöntött ránk, volt lehetőség mindenre, a tábor két pontjában is megvalósultak a koncertek.

 

Míg a Zseb zenekar a fenti színpadon koncertezett, addig lent, a Durvacrew színpadán a dunaszerdahelyi Szuperzöld zenekar és a nagykaposi The Fifth Planet (Az ötödik bolygó) lépett fel. Mindkét koncert a rock és metál stílus széles skáláján zengett, brutális energiával és hanggal. A Szuperzöld egy decens koncerttel nyitotta meg a színpadot. A The Fifth Planet fiatal tagjai pedig szó szerint, szétzúzták a közönséget. Ahogy kell. Hatalmas taps fogadta őket!

Az egész akkor durrant a legnagyobbat, amikor a Durvacrew színpad Staff-osa, Bíró Gergely, azaz Soldierr, beugrott elnyomni egy Rage Against The Machine számot, mert a bandának nem volt énekese. Brutális atmoszférát csinált a zenekarral, úgy, hogy nem is találkoztak azelőtt soha.

Ma már délután egy órától szól a Tollas Rádió, benne beszélgetések a táborlakókkal, otthonról egy speciális riport John The Sad-del, azaz Ján Činčurával, amit Németh Gergely készített a táborra. Bemutattuk többek közt a Liquid Delay és a budapesti Sazabio zenéit. Színpadunkon (Durvacrew Chill) este fellép a Frees jazz zenekar, akik a koncertjük előtt rövid hangszerbemutatót tartanak a sátorban.

A táborban délután szólt egy szabadtéri orgonakoncert, majd a nagyszínpadon este a Soul Fool Band, az Irie Maffia, Antonia Vai és AfroDZAQM lép fel. Beszámolómat a koncertekről a holnapi cikkemben olvashatjátok!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább