Kispinteken tornaljai DJ-k a szerdahelyi strandon!

Július első csütörtökjétől heti rendszerességgel láthatunk és hallhatunk fiatal DJ-ket a dunaszerdahelyi termálfürdő Klikk & Chill Out Bárjában. Az esemény a Kispintekek a strandon nevet kapta, melyen a DJ-kkel és nyári szettjeikkel, koktélok és jó barátok társaságában készülhetünk a nyári hétvégére.

Nem is akármilyen hétvége elé nézünk, ugyanis pénteken szervezi magazinunk a nagy sikerű nyár közepi buliját, azaz a Klikk Out Midsummer Party-t, ahol hazai DJ-k mellett a budapesti Coronita kommandó táncoltatja szét velünk a strandot.

Ezt megelőzően, csütörtökön pedig két szimpatikus fiatalember érkezik a keverő mögé, egyenesen a tőlünk 200 kilométerre lévő Tornalja városából. Saliga Erik, azaz Gustawson és Szászi Dani, DJ-nevén Mowonic már több helyszínen és eseményen bizonyították, hogy techno és house stílusú zenéikkel képesek elvarázsolni a közönséget.

A soron következő Kispintekek a strandon eseménnyel és a DJ-zéssel kapcsolatban kérdeztem a fiúkat, mikor és hogyan indult DJ karrierjük, hol tartanak most és milyen zenéket hoznak nekünk csütörtökön.

Gustawson


 

Erik, mesélnél a kezdetekről? Mi vitt rá arra, hogy Gustawsonként színpadra lépj mint DJ?

A lemezlovasok világa 2010 környékén ragadt magával. 2011-ben aztán volt szerencsém ellátogatni az amszterdami Loveland fesztiválra, ahonnan hazatérve be is szereztem az első technikámat e hivatás űzéséhez. Két év után, 2013 nyarán már egy helyi fesztiválon zenéltem. Ugyanebben az évben lettem tagja a frissen alakult Moody csapatnak Tóth Dénes és Szászi Dani (Mowonic) mellett. Azóta is együtt zenélünk Kassától Pozsonyig.

Te már jártál és zenéltél itt, Dunaszerdahelyen, méghozzá a Zerda pubban. Emlékszem, az egy telt házas esemény volt. Hogy ítélted meg a dunaszerdahelyi közönséget? Miben vagyunk mások mint nálatok, odahaza?

Kicsit félve és feszülten indultam neki az estének, de hamar rájöttem, hogy nincs mitől tartanom. Az est szépen épült fel, fokozatosan gyülekeztek a számomra ismeretlen, új arcok. Utánam a már jól ismert PLUSplus következett és újra bebizonyították, miért is különlegesek. Azt gondolom, a dunaszerdahelyi emberek sokkal nyitottabbak az új dolgokra, az elektronikus zenére. Ez a legnagyobb különbség Tornalja és Dunaszerdahely között.

Legutóbb a Gombaszögi Nyári táborban láthattunk, ahol kétszer is felléptél egymás után, nem kis sikerrel. A második talán a legemlékezetesebb: milyen volt napfelkeltét üdvözölni techno zenével?

Először is szeretném megköszönni a Durvacrew-nak a meghívást a Chill sátrukba. Az első szettemet este 10-kor kezdtem, Wazzovski és Mowonic után. Egy 2 órás warm-up-ot játszottam le Denes Toth és a PLUSplus 4 órás b2b szettje előtt. Utána ismét én állhattam a pultban, ahol 1 órát kellet volna játszanom. Végül 2,5 órás szett lett belőle, amiben aztán teljes mértékben kiélhettem magam. Életem egyik legjobb élménye volt. Mindig különleges atmoszférával bír, amikor játszás közben ránk virrad, és megjelennek az első napsugarak.

Kérnék Tőled egy számot, amely biztosan szólni fog csütörtökön!

Találkozunk csütörtökön a strandon!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább