CINEMAX: Három film, amitől csücsöríteni fogsz

Több szempontból is különleges filmek érkeztek/érkeznek a moziba a közelmúltban/közeljövőben. Christopher Nolannél ma nincsen feljebb, Luc Bessonnál nincsen legendásabb, és Edgar Wrightnál nincsen menőbb.

Az ajánlók megjelentek a Klikk Out 2017/7. számában.

Dunkirk

A francia és belga határon fekvő Dunkerque nevét elsősorban a második világháború óta ismerjük, amikor is 1940-ben a német Wehrmacht ide, a La Manche csatorna egyik partjára szorította a brit, a francia és a belga hadsereg összesen mintegy 300-400 ezer katonáját, de egy hatalmas összefogással, amely során bevetettek a hadihajóktól az utolsó gumicsónakig mindent, átcsempészték őket a csatorna másik felére.

Erről forgatott eposzi méretű alkotást Christoper Nolan, és

könnyen lehet, hogy ez lesz a 2000-es évek eddigi legmonumentálisabb háborús filmje.

Ez lehet számára az, ami Spielbergnek volt a Ryan közlegény megmentése, és le merném fogadni, hogy egy ilyen több szálon futó, hazafiasságról szóló történelmi drámával a következő Oscar-szezonra is.

(Vetítik július 20-ától.)

Valerian és az ezer bolygó városa

Luc Besson az egyik legeslegkultikusabb európai sci-fi-képregény megfilmesítésével tér vissza.

Ha netán nem ismered, segond, elmondom, hogy elsőre az egész olyan, mintha összegyúrták volna Az ötödik elemet és A galaxis őrzőit. Előbbit szintén Besson applikálta a vászonra, és állítólag azt is a Valerian… képregény ihlette.

A film egyébként egy olyan témát feszeget, amit kicsit erőltetve akár aktuálpolitikainak is mondhatnánk. A két főszereplő űrkopót egy bolygóvárosba, Alphába vezényelik, amely több száz éve otthona a világ minden szegletéből érkező szerzeteknek, és multikulti mivolta hozzásegítette a fejlődéshez azáltal, hogy mindenki azt tette hozzá, amit tud.

Na, most valami csibész ezt akarja tönkretenni, ezért kell közbeavatkozni.

(Vetítik július 20-ától.)

Baby Driver

Kész, vége, össze lehet csukni már idén a direktori székeket, mert ezzel valószínűleg elkészült az évad legmenőbb darabja.

A Baby Drivert az az Edgar Wright rendezte, aki mögött nem sok film van, de azok az ipar esszenciáját jelentik. Egy trilógiával tette helyre az apokalipszisfilmek különféle verzióit, Scott Pilgrimmel pedig elintézte a tini-romkomokat.

Most a gengszterfilm van soron, és ugyan nem zsánerparódiát kapunk, de roppant kreatív módon hegeszti össze a film sztoriját és az annak szerves részévé váló zenéket.

Babynek zúg a füle, de azért hallgat folyton zenéket, hogy ezt ne hallja. A problémakör érthető, sofőrkénk pedig gengszterek mellé szegődik, hogy egy Subaru Imprezával menőzzön, és ritmusra nyerjen egérutat.

(Vetítik július 27-étől.)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább